Новият Leon ще бъде хибрид


15
ное.
2018

Seat отново е първи: в средата на 2019, т.е. половин година преди VW Golf 8, ще бъде представен следващият Leon. Oтпред моделът няма да се различава сериозно от предшественика си, но отзад ще прилича на големия SUV Tarraco, представен наскоро. Възможно е задните светлини да бъдат свързани с рефлектор. Като цяло, по отношение на външния вид главният дизайнер на Seat Алехандро Мезонеро-Романос няма да предприема сериозни промени – защото новият модел трябва веднага да бъде разпознаваем като Leon.

Отвътре ще има иновативна инфоразвлекателна система, която ще подлежи на автоматични актуализации. Междуосието и цялата каросерия ще бъдат удължени с 50 мм, а версия с три врати в бъдеще няма да има. За първи път в историята компактният испански модел ще може да бъде оборудван с хибридна техника. Планирани са две модификации – Plug-in хибрид с техника от Golf GTE, който ще изминава изцяло електрически 50 км. „Мек“ хибрид с 48-волтова електрическа мрежа ще се появи на по-късен етап. Около година по-късно ще има и изцяло електрическа модификация – но все още не е ясно дали тя ще носи името Leon. При конвенционалните задвижващи агрегати също ще има промени: 1- и 1,5-литровите бензинови двигатели ще получат филтър за твърди частици, а дизелите – система AdBlue. Ще има и Cupra с около 350 к.с.

Още по темата

Card image cap
Лондон въведе наказателна такса за най-замърсяващите автомобили

23
окт.
2017

Целта на т.нар. toxicity charge в централен Лондон е да съдейства за пречистване на въздуха в града

Card image cap
С това S8 D2 на 53 хил. км ще се почуствате като Робърт де Ниро

15
авг.
2017

Автомобилът е с перфектно запазен екстериор и интериор и се продава за 32 хил. лева – но е с десен волан

Card image cap
Осло – този град не се шегува

31
ян.
2018

Първият метрополис, реагирал със забрана за движение на автомобили с дизелов двигател заради замърсения въздух. Акцията бе важна, но не и безалтернативна

Card image cap

В последния брой:

Архив >