AUTO BILD България / Новият Koleos ще се казва Maxthon?

Новият Koleos ще се казва Maxthon?

Второто поколение на Renault Koleos застава на старта. Под ламарините на SUV-а се крие техниката на Nissan X-Trail. Дали обаче моделът ще получи новo име?


24
апр.
2016

На автосалона в Пекин (23-27 април) Renault представя второто поколение на Koleos. Френският SUV използва платформата на Nissan X-Trail. В патентното ведомство на Китай наскоро е запазено името Maxthon – за SUV с дължина 4,67 м. Дали новият модел ще се казва така? Все още не е решено. В Европа обаче е по-вероятно колата да се назовава по същия начин, както досега. Със своите 4,67 м високото Renault ще бъде съвсем малко по-дълго от своя японски „събрат“, който се простира на 4,64 м.

В китайски форуми изтекоха неофициални фотографии на новия Koleos. Неговата радиаторна решетка с напречни ламели и тесните фарове силно напомнят на Talisman. Освен това Koleos, подобно на Kadjar, ще получи леко издути калници. Двигателите, естествено, ще идват от алианса Renault-Nissan. Очаква се втората генерация на модела да има до 200 к.с., а клиентите да избират между ръчна или автоматична трансмисия, както и между предно или двойно задвижване. И тъй като в лицето на Espace и Grand Scenic „реджията“ вече има два модела със 7 места в гамата си, се очаква Koleos да бъде предлаган само с 5.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин