Новият INFINITI QX50 беше представен в България


8
мар.
2019


Пленителният SUV е с революционния VC-Turbo двигател

Новият премиум SUV INFINITI QX50 беше представен вчера в България на тематично музикално парти с приятели и фенове на марката. Автомобилът съчетава овладяна мощ, безкомпромисен дизайн и иновативни технологии в едно. Най-завладяващият модел от гамата на INFINITI стъпва на европейския пазар, а премиерата му е у нас.За 7-звездното настроение се погрижиха Митко Павлов, Стефан Вълдобрев и софийската легенда – DJ Ради, а топ бармани изненадаха присъстващите с впечатляващо шоу и премиум коктейли. Либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров представи във видео промяната на темпото на играта при различните стратегии на играта и направи паралел с ефективността и динамиката на новия VC-Turbo двигател в INFINITI QX50.

QX50 е стратегически модел за марката, с характеристики, които могат да покорят и най-взискателните клиенти. Продажбите за Европа стартират именно в България като ключов пазар за региона с изключителен потенциал и нестихващ интерес от страна на потребителите.Новият INFINITI QX50 е въплъщение на силен дух, революционна гъвкавост и японска прецизност. Моделът е дългоочакваният своеобразен мост между традиционните двигатели с вътрешно горене и близкото бъдеще, а именно алтернативното задвижване с електричество. Очакванията са, че през 2021г. INFINITI ще дебютира три нови електрически модела.

VC-TURBO – първият в света серийно произвеждан двигател с променлива степен на сгъстяване на горивото

Скритият коз в света на двигателите с вътрешно горене, революционният VC-Turbo на INFINITI вдига летвата до нови висоти – прескача отвъд границите на досега познатото, за да достигне максимум мощ и ефективност от 2.0л бензинов двигател. Новият VC-Turbо настройва степента на сгъстяване на горивото според стила на шофиране, комбинирайки мощта на 2.0-литров турбиниран бензинов двигател с въртящия момент и ефективността на четирицилиндров дизелов двигател в едно. Завладяваща алтернатива на дизеловите двигатели, новият VC-Turbo се превръща в еталон на бъдещите технологии. Двигателят предоставя променлива степен на сгъстяване с коефициент между 8:1 (за моментите, когато е необходима повече мощност) и 14:1 (за максимална ефективност при шофиране), за максимален контрол и удовлетворение от шофирането. Иновативният двигател използва за първи път в света мултилинк система и електрически мотор с хармонично намаляване на предавките, чрез който се постига промяна в позицията за горна мъртва точка на буталата и съответно промяна в степента за сгъстяване на горивото. Като резултат от това, обемът на двигателя варира между 1997 куб.см и 1970куб.см., а мощността е 249к.с. с комбиниран разход на гориво от 8,7л/100км.

Отново за първи път в света, ИINFINITI използва и революционна активна опора на двигателя и специални сензори, чрез които системата засича вибрациите от двигателя и създава възвратно-постъпателни заглушаващи вълни. QX50 е единствен в сегмента автомобил, предлагащ подобна технология, а двигателят VC-Turbo е един от най-тихите в сегмента на премиум SUV моделите.

VC-Turbo двигателят комбинира в себе си над 300 патента и технологии от INFINITI, за да постигне революционни резултати. Използва едновременно система за многоточково впръскване и такава за директно впръскване на горивото, за да балансира мощност и ефективност във всякакви условия. Способността на двигателя да се трансформира е в перфектна комбинация с вариаторната CVT Xtronic скоростна кутия, оправдавайки очакванията, че новият INFINITI QX50 е повратен момент в историята на автомобилостроенето и е от изключителна важност за развитието набранда в бъдеще.

Изцяло нова платформа, осигуряваща съвършеното усещане за комфорт и пространство в купето

Новият INFINITI QX50 е изграден върху изцяло нова платформа, специално оптимизирана за автомобили с предно разположение на двигател и предно задвижване. Проектирана с умисъл за гъвкавост и адаптивност, новата платформа надскача познатите стандарти за изтънченост, качество на материалите и вътрешно пространство в премиум SUV сегмента. Нейното оформление дава възможност за по-голямо вътрешно пространство и ефективност от предишни модели, допринасяйки за идеален баланс с достатъчно място както за пътниците, така и за техния багаж.

За пръв път в автомобилната индустрия, INFINITI използва в новия QX50,980МРа стомана с висока якост и изключителна формировъчна способност за допълнително усилване на платформата. Този материал може да бъде излят в безпрецедентни досега форми, намалявайки общото тегло и същевременно подобрявайки усуквателната якост с 23% в сравнение с предишния модел. Тази твърдост не само повишава сигурността на пътниците в автомобила, но и спомага за намаляване шума в купето.

Технологии от най-ново поколение за пълна увереност на пътя

Удовлетвореността на потребителите винаги е била движеща сила за INFINITI. Точно затова намерението на бранда е да даде повече възможности на водача, да подобри усещането зад волана и да пренесе пътуващите в света на лукса и комфорта. А QX50 е готов за всякакви обрати. Автомобилът е оборудван с иновативни технологии, които не само предупреждават, но и спомагат за предотвратяването на неприятни ситуации. Революционната система Predictive Forward Collision Warningне само следи автомобила пред QX50, но и този преди него, за да може да предупреди навреме за намаляване на скоростта на пътния поток. Модерният QX50 е оборудван и с Direct Adaptive Steeringили кормилно управление с електронни импулси. Системата се адаптира към маниера на шофиране на водача и отчита обратната връзка от пътя. DAS системата допълва движенията на водача при динамично преминаване през завоите, като намалява нивото на вибрации към волана и подобрява маневреността – всичко това благодарение на елиминирането на механичната връзка между компонентите. INFINITI е първият автомобилен бранд, който поставя DAS системата в серийно производство на автомобили при модела Q50. Новият INFINITI QX50 е оборудван със система за предупреждение и предотвратяване напускането на лентата, както и система за контрол на „сляпо петно“, в случай че има обект, попадащ в невидим за водача сектор на автомобила. Благодарение на технологията Distance Control Assist, шофьорът може да поддържа безопасна дистанция по всяко време, а ако се окаже прекалено близо до автомобила пред него, то системата автоматично ще задейства спирачките, за да избегне сблъсък.Системите за предотвратяване на челен сблъсък и сблъсък при движение на заден ход изпреварват събитията. Благодарение на радари и сензори от ново поколение, водачът поема пълен контрол над ситуацията, а системата се грижи за безопасността, предупреждавайки чрез звуков сигнал. Максимална защитеност във всяка ситуация – чрез системата за екстремно спиране, обектите движещи се пред QX50 биват разпознати и при необходимост автомобилът намалява ускорението, блокира педала на газта и оказва спирачно усилие. В случай на рязко спиране, коланите за безопасност автоматично се стягат допълнително, за да гарантират по-голяма сигурност при евентуален сблъсък. Технологиите в INFINITI QX50 подпомагат контрола на водача върху ускорението, спирането и управлението на автомобила. Те са проектирани да добавят удоволствие и увереност при шофиране, и са винаги достъпни на върха на пръстите му, благодарение на иновативния Head-Up дисплей и интерактивната мултимедийна система на INFINITI с двоен дисплей, разположен удобно върху централната конзола.              

Пътният просвет е увеличен до 218мм, високата позиция позволява монтиране на колела с по-голям диаметър, а благодарение на това се постига естетично съотношение между размера им и този на каросерията. Уникалната форма на каросерията намалява аеродинамичното съпротивление. INFINITI QX50 е невероятно стабилен на пътя при движение с висока скорост, както и при силен страничен вятър.

Величествен дизайн отвън, ненадминато качество отвътре – вдъхновение и майсторство в новия INFINITI QX50

INFINITI QX50 въплъщава в себе си перфектните пропорции за изключителна аеродинамичност, премиум излъчване, величествена мощ и ненадминат комфорт. Увеличеният пътен просвет, големият диаметър на колелата (до 20” джанти, оборудвани с Run Flat гуми) и иновативните I-LED светлини превръщат QX50 в най-яркия и дързък представител на гамата INFINITI. QX50 разполага с усъвършенствана технология за разпределение на светлинните снопове, благодарение на която светлината от фаровете е разпръсната равномерно по цялата дължина на хоризонта за максимален комфорт при лоши метеорологични условия и в тъмната част на денонощието. Безупречен външен вид от всяка гледна точка – страничните линии на автомобила плавно, но отчетливо преливат от предните фарове до ярките и разпознаваеми задни светлини с нов дизайн. Обновената, но така характерна за INFINITI, предна радиаторна решетка с двойна арка сега е по-широка, без луфтове между нея и предния капак. Тя е поставена по-високо в сравнение с предишния модел, правейки предницата на автомобила по-изразителна и мускулеста, като същевременно покрива всички стандарти за безопасност при евентуален сблъсък с пешеходци.

Пренасяйки се в купето на автомобила, всяка частица отвътре говори за изтънчен вкус и безкомпромисен комфорт. Подобно на останалите модели от гамата на INFINITI – интериорът на QX50 предава изцяло върховната човешка артистичност чрез индивидуално и ръчно изработени елементи с естествени контури и форми. Седалките са специално проектирани със съдействието на екипи от NASA и университета в Кейо, Япония и базирани на изследвания в областта на нулевата гравитация. Революционната им форма намалява натоварванията в гръбначните прешлени и крайниците, а функциите за подгрев и вентилация помагат за достигане на оптимално удобство при шофиране. Магията на QX50 е завършена чрез визуално контрастни акценти и интуитивно амбиентно осветление. INFINITI QX50 покорява всички сетива на човешката същност, удоволствието за очите е допълнено и с наслада за слушателите – оборудван с премиум аудиосистема Bose ® с 15 високоговорителя и нова технология Advanced Staging Technology, пътниците ще усетят удивително пресъздадения ефект от присъствие на жив концерт.

Освен с дизайн, QX50 впечатлява и със своята функционалност. Купето е просторно и удобно, с достатъчно ниши за малки предмети, а задните седалки са разположени върху релси за оптимален комфорт на пътниците отзад и достатъчно пространство в багажното отделение. Задните седалки могат да бъдат местени както напред, така и назад, увеличавайки обема на багажника от 895л до 1048л. Това позволява да се постави неразглобена бебешка количка по дължина, заедно с оставащо място за допълнителен багаж. Ако това не е достатъчно, седалките могат да се пуснат надолу, така обемът за багаж се увеличава до 1699л. Автомобилът има и скрита зона под кората на багажника, в която спокойно могат да се поберат допълнителни предмети извън видимата зона или мокър чадър и кални обувки.

Интелигентно задвижване на четирите колела и усъвършенствани технологии за управление

QX50 използва редица модерни технологии, за да предостави пълен контрол на водача върху управлението на автомобила. Интелигентното задвижване на четирите колела е стандартно за QX50, с което осигурява спокойствие по време на пътешествие през всички сезони. Системата за електронно разпределение на натоварването може да прехвърли усилие не само между предните и задни колела в съотношение до 50/50, но също така разпределя натоварването между лявата и дясна част на окачването, съобразявайки се с пътната обстановка. QX50 се предлага с два варианта на управление – специфичната и единствена в света дигитална система за директно адаптивно кормилно управление Direct Adaptive Steering (DAS) или по-конвенционално кормилно управление с електроусилвател. От селектора на централната конзола пък могат да се задават четири стила на управлението – стандартен, еко, спорт или персонален режим.

Още по темата

Card image cap
Истински джакпот: новият Opel ADAM BLACK JACK

11
май
2017

Сигурен залог за феновете на ADAM: Малкият лайфстайл Opel вече с черен дизайнерски пакет

Card image cap
Volkswagen се класира на Европейското през 2020 г.

16
авг.
2017

Европейският шампионат по футбол има официален превозвач: електрическата флотилия на Volkswagen от ново поколение. Taка германската марка заменя Hyundai като основен партньор на УЕФА

Card image cap
„SUV годината“ на Dongfeng Peugeot

21
апр.
2017

На тамошния пазар моделът е продаван като Dongfeng Peugeot 3008

Card image cap

В последния брой:

Архив >