Новият Hyundai Tucson ще бъде SUV от друго измерение


10
сеп.
2020

Tucson е един от най-важните модели за Hyundai – като в Германия той има горе-долу толкова продажби за 2019, колкото и i30, но при компактния SUV маржът на печалба е значително по-висок. И ако си мислите, че корейците просто ще продължат победния ход на модела с еволюция вместо с революция, се лъжете.

Hyundai ли е това наистина? Да – с изцяло дигитален кокпит и свеж дизайн, с огромен тъчскрийн

Промяната отвън е радикална – с по-ръбеста предница, впечатляващи дневни LED-светлини (които „изчезват“ в радиаторната решетка, когато са спрени) и почти спортна задница. И в интериора Tucson изненадва с изцяло нов кокпит. Според Hyundai огромният тъчскрийн трябва да напомня на водопад, а кокпитът сякаш се слива почти неусетно във вратите.

Към момента корейците не разкриват много за техниката, но при всички положения каросерията на новия Tucson трябва да бъде по-голяма и по-широка от тази на актуалния модел. Междуосието също се очаква да бъде удължено – което ни кара да заключим, че вероятно автомобилът ще използва изцяло нова платформа. За момента няма данни и за задвижването, но при всички положения за постигането на стойностите за СО2 ще трябва да бъде използвани 48-волтова електрическа система. Срещу доплащане клиентите ще могат да поръчат 4х4 и трансмисия с два съединителя. Вероятно цените ще останат почти без промяна.

Tucson ли е това наистина? Да – четвъртата генерация на модела е променена радикално и ще поляризира мненията

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >