/ Новият Hyundai Kona дебютира на българския пазар с базoва цена от 49 900 лв.

Новият Hyundai Kona дебютира на българския пазар с базoва цена от 49 900 лв.

Изцяло новият Hyundai KONA дебютира на родния пазар. За версията с трицилиндров редови двигател, чиято мощност достига 120 к.с и се предлага с механична 6 степенна скоростна кутия, цените стартират от 49 900 лв. Автоматична 7- степенна скоростна кутия се предлага с четирицилиндров редови двигател с 198 к.с. Цената на този модел с най-високото ниво на оборудване е 74 900 лв.

Освен традиционните бензинови двигатели, Hyundai KONA разполага и с хибридно предложение. Версията на бензиновия двигател 1.6 GDi с директно впръскване и захранваният с батерия електрически мотор работят заедно, за да осигурят комбинирана мощност от 141 к.с./ 104 кВтч. Стартовата цена е 61 900 лева.

С изцяло новата KONA, Hyundai Motor демонстрира своята отдаденост към устойчива мобилност и дизайнерско мислене. Тя се води от технологиите и усъвършенства опита, спечелен с гамата IONIQ – иновативни и награждавани електрически автомобили. В същото време KONA отговаря на разнообразните нужди от мобилност на клиентите, предлагайки различни видове задвижващи агрегати.

Новата KONA е по-голям, но все още подходящ за града SUV, с по-дързък стил, който придава по-динамично присъствие на пътя и ориентиран към водача интериор. За да осигури максимално „жизнено пространство“ за пътниците, изцяло новият модел е по-дълъг до 4350 мм дължина, което е със 145 мм повече от предишното поколение. Без да губи от своята идентичност и емблематичен дизайн, новата KONA е с 25 мм по-широка. Междуосието също е нараснало с цели 60 мм в сравнение с предходния модел.

Новата KONA предлага няколко стилови вариации при различните варианти на задвижване. EV получава пикселни графични детайли върху предната и задната броня, вдъхновен от пикселите дизайн на 19-инчовите алуминиеви джанти, черни лайсни и опционални черни странични огледала и таван. ДВГ и HEV споделят дързък и солиден дизайн на бронята, кората под нея и черни протектори на арките на калниците. N Line може да се похвали с опционални черни странични огледала и таван, по-агресивен дизайн отпред и отзад с броня във формата на крило, за да подчертаят по-ниската стойка, отличителни 18-инчови алуминиеви джанти, двоен ауспух и сребристи странични прагове.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин