Новият Forester: по-мощен и по-просторен

2903
2018

Шпионските снимки на петото поколение на Subaru Forester ни подсказаха, че външността му ще има “по-корав” вид. Масивната черна радиаторна решетка се врязва по-надълбоко в предната броня, фаровете имат същата форма като предшественика, но сега са с LED-технология при всички нива на оборудване. Промените в дизайна и новата универсална платформа на Subaru увеличават междуосието с 3 см, а мястото за краката отзад е с 3,5 см повече. Возещите се отпред ще седят в нови, по-комфортни седалки и се радват на повече място в централната конзола, благодарение на електронната ръчна спирачка.

Отворът на багажника се е разширил с 13 см и багажното отделение е по-квадратно и с по-гладък под. Също така, LED-светлина осветява товарното отделение, когато задният капак е отворен. Когато свалите задните седалки, ще имате на разположение 2154 л за товар, с 53 литра повече от преди. Производителят казва, че можете да поставите чанти с стикове за голф настрани, без да е нужно да ги накланяте.

Освен познатите нива на оборудване, Base, Premium, Limited и Touring, ще се предлага и Sport. Base и Premium се движат върху 17-цолови, а другите – върху 18-цолови джанти. Всички модели Forester са задвижвани от подобрена версия на 2,5-литровия боксер с директно впръскване, с повишена степен на сгъстяване и променливо газоразпределение. Двигателят има 182 к.с., с 12 к.с. повече от преди, а въртящият момент е 238 Нм.

Всяко ниво на оборудване получава трансмисия Linetronic (CVT) и старт/стоп система, Touring и Sport идват с перца на волана, имитирайки седемстепенна скоростна кутия. Subaru Intelligent Drive (SI-DRIVE) предлага два режима на шофиране – Intelligent и Sport. Intelligent набляга на пестенето на гориво, а Sport е за търсачите на силни усещания. Системата за спускане по наклон X-mode е налична за всички нива, освен базовото, и има настройки за сняг и кал.

Touring-оборудването предлага луксозни екстри като регулируеми седалки за шофьора (с 10 позиции) и за пасажера (с 8 позиции), отопляем волан и задни седалки и странични огледала с възможност за запазване на два профила. Sport добавя към всички посочени и екстри и променено арматурно табло, LED фарове за мъгла, странични огледало с мигачи, заден спойлер, специален сив интериор с оранжеви шефове и пакета All-Weather.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин