Новият Ford Tourneo Connect – идеалният семеен автомобил?


12
окт.
2021

Ford представи изцяло новия мултифункционален Tourneo Connect. Моделът предлага идеалното решение за забързания начин на живот с удобен и силно приспособим интериор, възможност за 7 места и избор между две дължини, за да задоволи нуждите на всички клиент. Той е идеално приспособен да се справи с всичко – от транспортирането на къмпинг екипировка и спортно оборудване до практична подкрепа за малкия бизнес.

Интелигентното, свързано купе въвежда най-новите дигитални технологии за кокпита, докато широкият набор от усъвършенствани системи в помощ на водача правят изцяло новия Tourneo Connect удобен и лесен за шофиране. Новите функции включват асистирано шофиране за намаляване на стреса и Pro Trailer Backup Assist за опростяване на маневрите при теглене.

Дебют във Tourneo Connect правят също система за задвижване на всички колела, повишаваща увереността, и нова опция за автоматична трансмисия за бензиновите модели.

Новият интериор повишава комфорта в купето, без да прави компромис с практичността, която клиентите на Tourneo Connect обичат. Големите плъзгащи се странични врати помагат на децата и възрастните пътници да влизат и излизат от автомобила в ограничени пространства, където конвенционалните врати може да не могат да се отворят напълно. Удобството се увеличава от многобройни поставки за чаши, отделения и зарядни портове.

Всички модели Tourneo Connect са снабдени с голям, удобен за потребителя сензорен екран на арматурното табло, който осигурява лесен достъп на водача до ключовите автомобилни системи. 8,25-инчовият екран е стандартно оборудване, а ако желаят, клиентите могат да поръчат 10-инчов екран за всички серии.

Клиентите на Tourneo Connect могат дистанционно да получат достъп до повече информация, като използват приложенията за смартфони FordPass или FordPass Pro.Използвайки телефона си, клиентите могат да видят и контролират:

 • Статус на светлините, стъклата и вратите
 • Заключване и отключване на автомобила
 • Местоположение на автомобила и място на паркиране, включително адрес и време, прекарано в паркирано състояние
 • Среден разход на гориво
 • Информация за състоянието на автомобила, за да се подпомогне проактивната поддръжка и да се избегне непланирана невъзможност за движение

Нови нива на системите в помощ за водача

Tourneo Connect предлага 19 технологии за подпомагане на водача, за да направи пътуванията по-удобни, по-малко натоварващи и по-безопасни. Богатата стандартна спецификация включва:

 • Асистент за предотвратяване на сблъсъци с автоматично аварийно спиране и Предупреждение за предстоящ челен сблъсък
 • Система за поддържане на лентата на движение
 • Предупреждение към водача
 • Круиз контрол
 • Система за регулируемо ограничаване на скоростта
 • Асистент при потегляне по наклон
 • Предни и задни сензори за паркиране

Серията от 4-цилиндрови двигатели с турбокомпресор включва 1,5‑литров бензинов двигател EcoBoost, генериращ 114 к.с. и 220 Нм въртящ момент, и два дизелови двигателя EcoBlue, развиващи 122 к.с. и 320 Нм въртящ момент или 112 к.с. и 280 Нм въртящ момент.Технологията Auto Start-Stop е стандартна в цялата гама с цел оптимизирана ефективност. И двата дизелови двигателя са оборудвани с иновативна система за впръскване на AdBlue преди всеки от двата катализатора.

Всички модели разполагат с 6-степенна механична трансмисия като стандартно оборудване. 7‑степенната автоматична скоростна кутия с два съединителя PowerShift осигурява бърза и плавна смяна на предавките, която съперничи на ефективността на механичната скоростна кутия, но с комфорта и удобството на автоматичната. Монтираните на волана „пера” и спортният режим допринасят за динамично усещане при шофиране – доколкото е възможно в този клас изобщо.

Задвижването на всички колела се предлага при модели, оборудвани с 2,0-литров дизелов двигател EcoBlue с мощност 122 к.с. и 6‑степенна механична скоростна кутия и не прави компромис с вътрешното пространство или височината на товарене. Долна защитна кора за двигателя е на разположение от завода за клиенти, които често шофират по неравни повърхности.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин