Новият Ford Puma ще бъде SUV


3
апр.
2019

Ford ще върне Puma: моделът ще се завърне като малък SUV с техника с мек хибрид и голям багажник. Информация и тъйзър!

Ford ще пусне нов SUV! Вече има тийзър, а от Ford издадоха и името: автомобилът ще се нарича Puma, като така се казваше между 1997 и 2001 г. малко спортно Coupe. На тийзъра обаче се вижда малък SUV, екстремно компактен и с големи фарове, достигащи до калниците. Предполага се, че с оглед на малките размери на Puma, моделът ще използва платформата на Fiesta. Наскоро бе заснет добре маскиран прототип, който ще има гъвкав багажник с работен обем от 465 литра – според Ford това е най-големият товарен отсек в сегмента. По отношение на моторизациите от Ford потвърдиха еднолитровия Ecoboost двигател като мек хибрид с 48-волтова бордова мрежа. 3-цилиндровият агрегат в Puma ще бъде с мощност до 155 к.с. Потенциалните конкуренти на новия кросоувър на Ford ще бъдат малките SUV-ове като VW T-Cross или Renault Captur. Новият модел ще бъде в шоурумите през 2020 г. на цена от около 34 000 лв.

Още по темата

Card image cap
Жега на лед

15
февр.
2016

Суперспортните автомобили не ставали за зимата? Нищо подобно. Собственик на Lamborghini Diablo VT 6.0 доказва, че горещият „италианец“ доставя огнено удоволствие дори и в най-студения сезон

Card image cap
Crossland X: малкият SUV на Opel вече е в България

28
февр.
2017

Новият модел пристигна у нас преди официалната си премиера на изложението в Женева

Card image cap
Expert и за по-груби задачи

8
юни
2016

Peugeot конструира лекотоварния си модел на нова платформа: сега Expert се управлява почти като малък автомобил. Първите ни впечатления!

Card image cap

В последния брой:

Архив >