Новият Ford Mustang ще бъде хибрид, но запазва V8


2
май
2022

Още в началото на 2020 г. Ford неволно разкри кога следващият Mustang ще бъде пуснат на пазара – и то посредством обява за работа, публикувана на уебсайта на компанията и в портала LinkedIn. Тази обява прави впечатление на потребител на форума Mustang 6G. В нея става дума за новия Mustang с обозначение S650 (предшественикът му се нарича S550) – и става ясно, че моделът трябвало да бъде пуснат на пазара през 2022 г.

Заради пандемията с коронавируса обаче този план се провали. Седмото поколение вероятно ще бъде представено до края на тази година, но няма да бъде при дилърите по-рано от 2023 г.

Дизайнът на настоящия модел вероятно ще бъде доразвит

Не очакваме радикално нов дизайн, Ford вероятно просто ще доразвие линиите на актуалния модел, като ще включи и елементи от електрическия SUV Mustang Mach-E (напр. формата на радиаторната решетка и дизайна на страничните въздухозаборници). Формата на каросерията ще бъде запазена – но ще има по-малко ръбове и извивки. В интериора Ford вероятно ще вкара екран в портретен формат от Mach-E, а дигиталният кокпит ще бъде надграден с нови дисплеи или по-добра разделителна способност.

Два хибридни варианта

Във форум на Mustang изтече също и информация за двигателите – която отново идвала от LinkedIn. Там бивш инженер на Ford е издал, че е работил върху две хибридни версии на култовия модел. Съгласно публикацията щяло да има 2,3-литров хибрид, както и електрифициран вариант на 5-литровата V8-модификация. Пред австралийския сайт Wheels Али Джамул, Vehicle Program Director към Ford Performance официално потвърди информацията за запазването на „осмака“.

Не е ясно обаче дали тези варианти ще се предлагат още с пускането на новия модел на пазара, тъй като се говори, че V8-хибридът щял да бъде продаван единствено в САЩ и то от 2025 г. Възможно е новият Mustang да разчита и само на класически двигател с вътрешно горене без електрификация. Освен това продължават да се носят слухове, че Ford за първи път ще предлага автомобила със задвижване на четирите колела.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин