Новият Ford Mondeo с нови двигатели и задвижване 4х4

0712
2015

Новият Ford Mondeo предлага най-широката и модерна гама двигатели в 22-годишната история на модела, в България вече се предлага версията с многократно отличавания 1.0 EcoBoost – а това е първият 1.0-литров бензинов двигател в сегмента. Гамата се допълва от модернизирания 2.0 TDCi с 210 к.с., както и от Mondeo хибрид с интелигентна система за двойно задвижване за оптимизирано сцепление и динамика.

Първото в историята Mondeo с хибридно задвижване комбинира специално разработен 2-литров бензинов двигател и електрически мотор с литиево-йонен акумулатор с капацитет 1,4 кВтч за още по-висока икономичност и по-ниски емисии на СО2. Хибридното Mondeo развива до 135 км/ч в електрически режим, а комбинацията между 2-литровия бензинов двигател, работещ по цикъла на Аткинсън и електромоторите осигурява системна мощност от 187 к.с. при среден разход от 4,2 литра на 100 километра и СО2 емисии от 99 г/км.

Хибридното задвижване включва два електромотора – единият подпомага бензиновия двигател, а другият осигурява регенеративно зареждане на литиево-йонния акумулатор с капацитет 1,4 кВтч, разположен зад задните седалки.

В България хибридният Ford Mondeo ще е предлага на изключително атрактивната цена от 55 900 лв. с ДДС – сходна с 2.0-литровия TDCi двигател, 150 к.с. и автоматична Powershift скоростна кутия.

Икономичният и мощен 2.0-литров дизелов TDCi двигател на Mondeo е усъвършенстван и вече предлага мощност от 210 к.с., като в съчетание с 6-степенната Powershift скоростна кутия и автоматичната функция Старт/Стоп средният разход е само 4,8 л/100 км при емисии от 124 г/км СО2.

2-литровият TDCi се оборудва с двойно каскадно свръхпълнене за по-спонтанни реакции и разгръща въртящ момент от 450 Нм още при 2000 об/мин. Малкият турбокомпресор с по-ниска инертност осигурява налягането на нагнетявания въздух при по-ниски обороти, докато максималната мощност при по-високи обороти се осигурява от големия турбокомпресор.

За пръв път Mondeo се предлага и с 4х4 задвижване, което осигурява отлично сцепление, динамика и управляемост при всякакви условия. Интелигентната система за двойно задвижване на Ford осигурява променливо разпределение на мощността между предната и задната ос за още по-сигурно поведение на пътя. Системата следи сцеплението на колелата на всеки 16 милисекунди и може да пренасочи мощността към всяко едно от колелата за 100 милисекунди.

В България Mondeo 4х4 може да бъде поръчано с 2-литровия TDCi със 150 к.с. и механична скоростна кутия, както и за варианта със 180 к.с. и автоматична PowerShift трансмисия. Цените на Mondeo 4х4 стартират от 58 400 лв. с ДДС.

С включването в гамата на Vignale Mondeo разширява гамата си към клиентите, които търсят премиум автомобил на разумна цена. Новият Mondeo Vignale – във варианти с 4 врати и комби – е с първокласна изработка, върхова рафинираност и ексклузивно оборудване. Mondeo Vignale ще бъде представен в България в началото на 2016 г.

 

FordMondeo-5Door_10 (1)Ford Delivers Power of Choice to Mondeo Customers; 14 Petrol, Di

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин