AUTO BILD България / Новият Ford Explorer „стъпва“ на платформа със задно задвижване

Новият Ford Explorer „стъпва“ на платформа със задно задвижване


10
ян.
2019

За пазара на Ford в САЩ Explorer значи много: миналата година това е най-добре продаваният SUV на марката след Escape и третият най-продаван модел след Escape и пикапа F-150. В сравнение с предшественика си Explorer 2020 не изглежда радикално променен – тук откриваме сменена форма на радиаторната решетка и фаровете, нови брони… но всичко това изглежда по-скоро като еволюция, а не като революция.

В действителност обаче промените под ламарините са радикални: за разлика от предишния Explorer, базиран на платформа с предно задвижване, новият модел „стъпва“ върху базата на Lincoln Aviator със задно. Клиентите ще могат да избират между два двигателя: при по-ниските нива на оборудване ще бъде поставян 2,3-литровият 4-цилиндров с турбо и 300 к.с., а при по-високите – V6 с 365 к.с. и две турбини. И двете моторизации ще бъдат комбинирани с 10-степенна автоматична скоростна кутия. В бъдеще се очакват също хибрид, както и спортна версия ST. Инженерите са намалили теглото на модела средно с 90 кг, а прикаченият товар е увеличен до 2,5 тона при V6-версията и до 1,4 – при 4-цилиндровата.

Основният акцент в интериора е 10,1-инчовият дисплей (oпция) с вертикална ориентация а ла Tesla, а срещу доплащане може да бъде поръчано и дигитално арматурно табло. От Ford обещават и повече пространство в купето – а ние сме склонни да им вярваме, тъй като междуосието е увеличено с 15 см. Официалната премиера на модела ще бъде в рамките на автосалона в Детройт.

Още по темата

Card image cap
САЩ срещу Volkswagen

5
ян.
2016

САЩ се намесва още по-сериозно в дизеловия скандал с VW: заради аферата с манипулирания софтуер правителството предявява иск за милиарди срещу германския гигант

Card image cap
Въпреки производството на батериите електромобилите са по-екологични!

25
ян.
2018

Ново изследване проучва отделяните емисии въглероден диоксид в рамките на целия живот на автомобила – включително и производството на батериите при електромобилите

Card image cap
50 години Velar: историята на Range Rover

6
апр.
2017

Land Rover стартира нова атракция за посетителите в завода си в Солихъл

Card image cap

В последния брой:

Архив >