НОВИЯТ E-TRANSIT

3011
2021

Тестваме нашите ванове до краен предел, за да сме сигурни, че могат да осигурят на клиентите години упорита работа

Вероятно, преди да започнете работа няма да изкачите планина, да тичате по заледени писти или да прекосите трасе с хиляди дупки. Ford, обаче, подложисвоя изцяло електрически E-Transit на всички тези изпитания като част от развойната му фаза, преди да го изпрати да работи.

За да гарантират, че E-Transit може да се справи с интензивната употреба от страна на стотици хиляди потребители с различни нужди, в продължение на 12 седмици инженерите на Ford го подлагатна тези инквизиционни тестове, пресъздаващи ефектите от 240 000 км или 10 години упорит труд.В служба на клиентитеTransit трябва гарантирано да може да премине и по най-лошите пътища в света, по калдъръма, дупките и бордюрите на градски улици и в климатични условия от Сибир до Сахара. Изцяло електрическото му задвижване се тества до краен пределпри екстремни ситуации – в сняг и лед, жега и пек – за да се оптимизира производителността на автомобила и комфорта в кабината.

Защото E-Transit трябва да оправдае увереността у шофьорите, че е сигурен, здрав и надежден, като всеки друг член на лекотоварното му семейство. За максимална гаранция Ford използва и най-добрия начин за тестване на качеството – предаде го за изпробване в ръцете на най-взискателните си клиенти.Десет прототипа E-Transit са изпитванипри различни интензивни и реални оперативни сценарии в пощенския, общинския и комуналния сектор, куриерските услуги и доставките на стоки.Сред фирмите, тестващи E-Transit за период от 6до 12 месеца в Обединеното кралство са компаниите„AWB“за извозване на отпадъци,„Balfour Beatty“ за строителни, инфраструктурни услугии поддръжка,куриерът „DHL Express“и онлайн магазинът „Ocado Group“. Редом са Общински автопарк на град Кьолн и „DPD“куриерите в Германия, пощенските услуги „Norwegian Post“ в Норвегия и лидерът за саниращи и екологични услуги в скандинавските страни „Recover Nordic“.

С първи доставки за европейски клиенти от пролетта на 2022 г., E-Transit ще предоставичист електрически пробег по WLTP от до 317 км1 – приблизително три пъти дневноизминаванотоот средностатистически шофьор на лекотоварен автомобил в ЕС разстояние – при това,с приблизително 40% спестяване на експлоатационните разходи спрямо дизеловите модели.

E-Transit предлага на европейските клиенти 25 варианта на каросерията, дължината, височината на покрива и общата маса на превозното средство. Полезният товар е до 1758 кг привановете и до 2090 кг при моделите шаси кабина. С Pro Power Onboard изцяло новият E-Transit е и първият лекотоварен модел, представлявящ мобилен източник на енергия до 2,3 кВт в помощ на своите клиенти.

Стандартният модем FordPass Connect на E-Transit и системата SYNC 4 поддържат екосистема от Ford Pro свързани услуги и технологии, за да се оптимизира ефективността на автопарка. Функциите включват лесно намиране на станции за зареждане и заплащане в движение, мониторинг чрез Ford Telematics или приложението FordPass Pro и достъп до повишаващата производителността система за свързаност FORDLiive, намаляваща времето и разходите за поддръжка на превозното средство.

Изцяло електрическият E-Transit се нарежда до награждавания, електрифициран Transit Custom във версиите му Plug-In Hybrid имек хибрид и до останалите конвенционални разновидности от петте модела в разнообразната лекотоварна гама на Ford – Courier, Connect, Custom, Transit и пикапа Ranger. Налични в пътнически и товарни варианти с различни дължини и височини, осигуряващи оптимални габарити и водещи показатели за товароносимост, те съчетават ултра модерни технологии, икономичност, функционалност и издръжливост с ниски разходи за поддръжка и усъвършенствани асистиращи системи за безопасност в помощ на водача2, оценявани високо съсзлатни награди от независимата организация Euro NCAP3.

Неслучайно, в последните години Ford многократно е най-продаваната марка лекотоварни автомобили до 3,5т в Европа според данните на ACEA. № 1 е в ЕСи за първите 9 месеца на 2021 г., с над 251 100 броя регистрирани автомобили през периода, което е с над 13,5% повече в сравнение с втория по продажби производител в класацията отбелязана от Dataforce4.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин