Новият ë-C4 и новият C4: Citroën преоткрива компактния хечбек


12
мар.
2021

След успешното навлизане на пазара на SUV автомобилите с моделите C3 Aircross SUV и C5 Aircross SUV (съответно с 300 000 и 200 000 продажби от момента на пускането им в продажба в края на 2017 г.), Citroën се завръща решително на пазара на хечбеците. Компактните хечбек автомобили играят основна роля на европейския пазар. С над 1 700 000 продадени броя в Европа за 2019 г, или близо 11% от общите продажби на леки автомобили, сегментът на компактните хечбеци остава недостижим на европейския пазар. Новият Ë-C4 – 100% ëlectric и новият C4, са два варианта на компактния хечбек от ново поколение на Citroën, който е вдъхновен от своите клиенти и от начина, по който те възприемат автомобила. Със 100% електрически, бензинов или дизелов двигател, отговарящ на очакванията в сегмента, демонстриращ модерна концепция и характер, автомобилът разполага с всички необходими качества, за да разтърси из основи сегмента. 

10ият автомобил от семейството на компактните хечбеци 

Citroën и компактните хечбеци имат 92-годишна успешна история, чието начало поставя първият C4 от 1928 г. Част от тази история е и GS, избран за европейски автомобил на годината през 1971 г, който тази година чества своята 50-годишнина. Това са поколения хечбеци, от които са продадени близо 12 500 000 броя и които в течение на десетилетия са се утвърдили със своя характер, комфорт и пътно поведение: C4 (1928), Ami 6/Ami 8, GS/GSA, BX, ZX, Xsara, C4 (2004 г. и 2010 г.) и C4 Cactus.

  • Иноватовен силует и утвърден стил

Новият Ë-C4 – 100% ëlectric и новият C4 са две версии на един автомобил с нова концепция, заемащ полагащото му се място в сърцето на сегмента на компактните хечбеци, който демонстрира уникална и дръзка идентичност. Повдигнатият и уверен силует успешно и находчиво съчетава елегантността и динамичността на хечбек с характерни за SUV автомобилите черти, за да се акцентира характера на автомобила. Аеродинамичен и с плавни линии, той разполага с всички отличителни знаци на автомобилите Citroën, като новият LED светлинен подпис във формата на V както отпред, така и отзад, поставяйки началото на нов по-динамичен и забележителен стил. Уютното му и технологично купе веднага създава усещането за комфорт и има модерна визия. Всеки клиент може да конфигурира автомобила си по свой вкус, благодарение на възможните 31 комбинации на цветове и на цветни пакети, и на 6те теми за интериора.

  • Избор на двигател: 100% електрически, бензинов или дизелов

Новият Ë-C4 – 100% ëlectric – 5ият автомобил от електрическата офанзива на Марката и Новият C4 предлагат на клиента предимството да избира между 3 типа високоефективни двигатели: 100% електрически 100 kW (136 к.с.) с автономия от 350 кмi, който позволява голяма свобода на движение, както и двигателите с вътрешно горене от ново поколение с еко норма Euro 6d – бензинови от 100 к.с. до 155 к.с. и дизелови от 110 к.с. до 130 к.с

  • Нов прочит на програмата Citroën Advanced Comfort®

Вписвайки се напълно в програмата Citroën Advanced Comfort®, новият ë-C4 – 100% ëlectric и новият C4 предлагат ново виждане за комфорта – осигуряват модерен и цялостен комфорт във всяко отношение и за всеки един от пътниците. Комфортът в движение се гарантира от окачването Progressive Hydraulic Cushions® и от седалките Advanced Comfort. Комфортът в ежедневието се осигурява от голямото вътрешно пространство, както и пространството в областта на коленете Best in Class , на находчивите места за вещи и на Smart Pad Support Citroën. Комфортът на духа се постига благодарение на спокойната атмосфера и осветеността на купето, на топлите материи и на електрическият остъклен отварящ се покрив. Комфортът при ползване се осигурява от 20те технологии в помощ на управлението, сред които Highway Driver Assist, полуавтономна система за управление от ниво 2 и 6те технологии за свързаност. Тези качества са още по-осезаеми при новия Ë-C4 – 100% ëlectric, който предлага и предимствата на ë-Confort: безшумно функциониране, плавно управление, удоволствие при ползване

«С Новия Ë-C4 – 100% ëlectric и новия C4, Citroën решително се завръща в сегмента на компактните хечбеци, който играе основна роля на европейския пазар. С всички отличителни характеристики на Citroën – иновативен силует и изключителен комфорт, този нов модел предлага на клиентите възможността да избират между 100% електрически, бензинов или дизелов двигател и по този начин покрива възможно най-голяма част от очакванията.  

Венсан Кобе, CEO Citroën

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин