/ Новият eлектрически Jeep Avenger избран за най-добър семеен SUV

Новият eлектрически Jeep Avenger избран за най-добър семеен SUV

Новият Jeep Avenger продължава да получава признание и медийно внимание още преди доставянето на първите автомобили на клиентите в Европа. Изцяло електрическият модел спечели наградата за най-добър семеен SUV автомобил в света на 2023 г. в конкурса Woman’s World Car of the Year (WWCOTY).

Компактният SUV беше номиниран в категорията заедно с други 12 семейни SUV модели в 13-ото издание на конкурса. Международно жури с представители на 45 държави излъчи победителя.

„Jeep Avengerе спечели заслужено наградата в своята категория. От една страна той продължава легендата за марката Jeep, но в същото време представя напълно нова изцяло електрическа технология. Това е ангажимент към бъдещето, който клиентите ще оценят“, коментира Марта Гарсия, изпълнителен директор на WWCOTY.

Конкурсът излъчва единствените автомобилни награди в света, определени само от специализирани жени журналисти. Журито оценява превозните средства в различните сегменти по критерии като безопасност, качество, цена, дизайн, лекота на шофиране, предимства за клиентите и отпечатък върху околната среда. Тази година конкурсът бе белязан от развитието на автомобилната индустрия в посока към по-ефективни и екологични модели. Новият Jeep Avenger впечатли журито със своя успешен дизайн, отлична проходимост и минимален отпечатък върху околната среда.

„За нас е чест и признание, че международното жури от автомобилни журналисти присъди тази награда на първия в историята електрически SUV автомобил на Jeep. Бих искал да благодаря за това признание. Jeep Avenger играе ключова роля в нашата глобална стратегия за електрификация, тъй като марката следва курс към превръщането си в световен SUV лидер с нулеви емисии“, заяви Кристиан Мюние, главен изпълнителен директор на Jeep.

Avenger е компактен SUV с дължина 4 м, който е позициониран в бързо развиващият се B-SUV сегмент. Това е вторият по обем на продажбите сегмент на европейския пазар. Моделът е насочен към активни хора, които търсят SUV с компактни размери и изобилие от вътрешно пространство и възможности за съхранение на лични вещи. Той е проектиран и конструиран като автентичен Jeep. Гените на марката се пренасят в компактния SUV автомобил с уникална комбинация от проходимост, стил, практичност и технологии, съчетани с комбиниран електрически пробег до 400 км и над 550 км в градски условия. Задвижващата система се състои от нова батерия с капацитет 54 kWh и нов 400- волтов електрически двигател с мощност 115 kW и максимален въртящ момент 260 Nm.

Въвеждането на Avenger на пазара в Европа поставя началото на следващия етап от електрификацията на марката Jeep с лансиране на четири напълно електрически
автомобила до 2025 г. До края на 2030 г. всички продажби на Jeep в Европа ще бъдат на
изцяло електрически превозни средства.

Jeep Avenger беше представен на автомобилното изложение в Париж през 2022 г. и бързо заслужи признанието на клиентите и експертите в индустрията. През януари Avenger спечели наградата Автомобил на 2023 г. в Европа. От отварянето на поръчките на 1 декември са продадени повече от 12 000 екземпляра.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин