Новият Duster с премиера на Автомобилен салон София 2017


2
окт.
2017

Най-продаваният модел на Dacia в света ще бъде представен на Автомобилен салон София 2017.  Емблематичният модел на Dacia е напълно променен и идва с нов дизайн, ново оборудване и изцяло актуализиран интериор. В същото време, Duster продължава да е толкова просторен, предлага същите офроуд качества и все още е невероятно достъпен. Dacia представи новия Duster по време на Автомобилен салон Франкфурт 2017.

Дизайнът на автомобила – една от основните причини хората да купуват Duster – е изцяло освежен. Новият Duster изпъква с модерна, мускулеста визия и още по-привлекателна самоличност, но в същото време си остава Duster отвън и отвътре. Следните характеристики подчертават мощния дизайн на румънския SUV:

  • По-видима радиаторна решетка, която се разширява до фаровете, разположени в самите ъгли, което придава усещане за по-голяма широчина на Duster
  • Нов светлинен подпис, включващ LED дневни светлини, разделени в три секции
  • По-хоризонтален капак на двигателя с изпъкнали ръбове, които придават по-мощно излъчване
  • По-голяма, устойчива на надраскване защитна скара отпред подсилва приключенския характер на новия Duster

Оформлението на интериора е изцяло модернизирано, правейки модела още по-практичен при ежедневна употреба. По-изправеното челно стъкло дава усещане за по-голям простор в купето, докато акустиката е значително подобрена, а изолацията на купето намалява съществено шумовете в автомобила. В централната конзола е монтиран дисплеят на системата MediaNav Evolution, който осигурява на потребителя по-ясен и лесен достъп. Новите бутони, наподобяващи клавиши на пиано, придават на купето модерно усещане. Трите въртящи се контролера за автоматичната климатична система съвпадат с трите вентилационни отвора, разположени в горната част на арматурното табло. Воланът може да се регулира на височина (40 мм) и дълбочина (50 мм), за да може водачът да настрои най-удобната за него шофьорска позиция. Воланът с четири лъча, монтиран във всички модели на Dacia, е с клаксон в средата, където гордо е позиционирано логото на Dacia. Воланът при версиите с по-високо оборудване изпъква с облицовката Soft Feel, която е едновременно издръжлива и приятна на допир. Централната конзола предлага допълнително място за съхранение. Ръчната спирачка е преместена, за да освободи място, докато новият скоростен лост се отличава с хромирани детайли. Изваяните панели на вратите включват здрави дръжки и подлакътници, които са приятни на допир. Новият Duster предлага обем на багажника, идентичен с този на своя предшественик: 445 л за версията 2WD и 376 л за версията 4WD.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >