Новият Discovery дебютира върху гигантски Тауър Бридж от Lego

Land Rover представи новия 7-местен SUV – Discovery, като счупи световния рекорд на Гинес за най-голяма конструкция от Lego, строена някога.

2909
2016

Дългогодишните собственици на стария Discovery Беър Грилс, Бен Ейнсли и Зара Филипс взеха участие в динамичното представяне на живо на модела, състоящо се около 13-метрова LEGO версия на лондонския Тауър Бридж.

Сцената за представянето е направена от 5 805 846 отделни Lego блокчета и чупи предишния световен рекорд на Гинес с 470 646 броя. Поставени едно до друго, блокчетата биха заели почти 200 мили или от Тауър Бридж в Лондон до Париж.

Водени от единствения във Великобритания сертифициран Lego професионалист, Дънкан Титмарш, на екипа от специалисти в конструирането с Lego във Великобритания им отне пет месеца да построят невероятната конструкция на Тауър Бридж. Тя е издигната на територията на Пакингтън Хол, Уоруикшир, Великобритания – близо до завода на Land Rover в Солихъл, където ще се произвежда новият Discovery.

Като част от зрелищното представяне британският авантюрист Беър Грилс се появи по типично вълнуващ начин, спускайки се с въже от върха на огромната инсталация на Тауър Бридж, през отворения подвижен мост на сцената до новия Discovery.

За финал сър Бен Ейнсли – капитан на отбора Land Rover BAR – превози своя ветроходен екипаж през дълбоката 900 мм вода под моста и така демонстрира проходимостта и функционалност на новия SUV на Land Rover. Сър Бен теглеше Lego реплика на лодката на Land Rover BAR, прецизен модел от 186 500 блокчета на лодката, която ще се състезава за Купа Америка следващата година.

Новият Discovery представлява следващата стъпка от етапа на развитието на Land Rover и е проектиран, конструиран и произведен с помощта на някои от 1 300-те талантливи млади инженери, ангажирани във водещите обучителни програми на компанията. Jaguar Land Rover е един от водещите във Великобритания работодатели на завършващи специалисти и стажанти: 3 000 души са се присъединили през последните шест години и 400 нови работни места са заети от началото на 2016 г.

Предварителни поръчки за новото Discovery могат да се правят от сега, като първите доставки се очакват в началото на 2017-та година. Моделът се предлага на цени, започващи от 97 000 лв. Петото поколение на „британеца“ е по-дълго с 14 см от предходното и се простира на близо пет метра.Неговият дизайн е по-скоро с лайфстайл насоченост, а не е толкова ръбест, колкото при предшественика. По-тесните фарове следват стила, наложен още с Evoque.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин