НОВИЯТ DEFENDER ПРЕМИНА ПРЕЗ ЕКСТРЕМНИ ИЗПИТАНИЯ В КЕНИЯ


4
юни
2019

Land Rover с поредна благотворителна инициатива – подпомогна опазването на намаляващия брой лъвове

По-силен от всякога новият Land Rover Defender е стъпка по-близо до серийно производство, след като премина успешно през редица предизвикателни терени в Кения,като част от програмата за опазване на лъвовете в Африка. Прототипът на Defender беше снабден с повдигнато въздушно окачване и беше дегизиран с уникален камуфлаж, разработен специално за местната околност.

В резерват Борана, Кения, новият Defender спомогна за десетки операции за проследяване на лъвовете, като транспортира консумативи на територия от 14 000 хектара.Уникалната тестова програма даде възможност на екипа на агенция Тъск (фондация за запазване на дивия живот в Африка), да подложи най-емблематичния Land Rover на множество екстремни предизвикателства.Теглейки тежко натоварени ремаркета,новият Defender с лекота премина през пълноводни реки и скални образования. Прототипният модел спомогна и за смяната на проследяващите устройства на осем лъва.

Терените на резерват Борана включват ниски равнини, дълбоки издълбани от гуми пътища, стръмни скалисти склонове, кални речни брегове и гъсти гори, което даде възможност на новия Defender да докаже своите безкрайни и неограничени възможности. В тази връзка Ник Колинс, директор серийни модели в Jaguar Land Rover, информативно сподели: „Постоянно напредваме с резултатите от тестовете и се доближаваме все повече към серийно производство. Работата с партньорите ни от Тъск помогна да съберем много полезна инфомрация и данни за представянето на Defender. Теренът в резерват Борана включва широка гама от предизвикателни терени, които го правят перфектното място, за да обогатим знанията си за негов най-екстремните условия.”

Land Roverе официален партньор на агенция Тъск от 15 години, като целта предDefenderв тази експедиция беше да спомогне за опазването на дивия живот на лъвовете в резерват Борана. Три четвърти от всички видове лъвове в Африка намаляват своята популация и сега черните и бели носорози са много повече от големите котки. По-малко от 20,000 лъвове оцеляват в дивия свят глобално – цифрите са спаднали от 200,000 през последния век.

Чарлз Мейхю, директор на агенция Тъск, от своя страна сподели:“Тази година отбелязваме годината на лъва. Нащата цел е да разпространим обезпокояващия спад в популацията на тези животни в Африка.За наша радост в резервата на Борана има множество лъвове, чиито движения наблюдаваме и следим,за да не влизат в борба с конкурентни мъжки в съседните общности. Новият Defender се вписа впечатляващо в сложния терен и безпроблемно прекоси дълбоки реки, като с лекота покори редица стръмни скални склонове.”

Още по темата

Card image cap
PEUGEOT се включва в благотворително рали„Виж ме“

7
окт.
2017

Една седмица преди Автомобилен салон София 2017 три от най-актуалните модели на Peugeot ще се включат в благотворителното рали „Виж ме“. Тази събота, 07 октомври, новиятPeugeot 308, SUV Peugeot 3008 - първият SUV,спечелил наградата Автомобил на годината в Европа, и новият7 - местенSUV Peugeot 5008 ще покажат възможности в майсторско шофиране за благородна кауза.

Card image cap
Lada Vesta и Hyundai i30 на панаира в Пловдив

7
сеп.
2017

Skoda ще представи на „Автосвят Пловдив“ новия Karoq

Card image cap

В последния брой:

Архив >