Новият Defender получи „отличен“ по безопасност от Euro NCAP


10
дек.
2020

Вечният Land Rover Defender спечели петзвезден рейтинг – този път от експертите по безопасност от Euro NCAP. Най-способният и издръжлив модел на Land Rover получи максимален брой пет звезди в последния кръг на тестовете. Легендарният всъдеход съчетава най-съвременните функции за безопасност с устойчива алуминиева конструкция, проектирана да се справи с неравностите по пътя и да осигури отлични показатели за безопасност. Интуитивните технологии включват система за аварийно спиране, асистент за поддържане на лентата и система за следене за потенциална опасност от удар в задната част на автомобила.

Шест въздушни възглавници са предназначени да предпазват водача и пътниците, а също така са налични и до три точки за закрепване ISOFIX. Новият Defender постигна 85% за защита на възрастни и деца, 79% при системите за сигурност и 71% за защита на уязвими участници в движението по пътя си към петзвездния рейтинг.

Ник Роджърс, изпълнителен директор на отдел Продуктов инженеринг в Jaguar Land Rover, сподели: „От момента, в който започнахме да създаваме новия Defender, бяхме обсебени от функциите за безопасност и защитата както на пътниците, така и на другите участници в движението. Ние се заехме да създадем автомобил, който е най-способният и издръжлив Land Rover, създаван някога, с функции за безопасност, които наистина подобряват преживяването на водача. Невероятна чест е да получим това признание от Euro NCAP, които признаха легендарния модел с петзвезден рейтинг.“

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин