Новият Crafter официално се представи и в България.


19
май
2017

Новият Crafter чества на 17-ти май своята премиера в София. Най-големият транспортер от лекотоварната гама на Volkswagen се разкри пред медии и клиенти в присъща за него индустриална обстановка. Под ефектните светлини на Киноцентър Бояна, автомобилът дефилира пред публиката, демонстрирайки по атрактивен начин своите големи размери и товарни възможности. Мероприятието протече под мотото „Новият Crafter е толкова голям, че успя да побере цялото събитие”.

„Ние се гордеем изключително много с новия ни лекотоварен модел. Не само защото той бе избран за Международен ван на годината 2017. Но и поради факта, че новият Crafter е създаден в тясно сътрудничество с различните си потребителски групи. Изцяло новоразработен, моделът предлага ориентирани към нуждите на клиента решения за транспорт при най-висока ефективност. Резултатът: автомобил, който е безпрецедентен по отношение на своята практичност, икономичност и иновативност и предоставя всички възможни решения за бизнеса от днес, утре и вдругиден.” С тези думи Изпълнителният директор на Порше БГ ЕООД, Маркус Татцер, приветства гостите на събитието.

Електромеханично кормилно управление, надеждни, икономични и оптимизирани както за дълги дистанции, така и за шофиране в градски условия двигатели, отлично премислени концепции за товарене, практични подготовки за различни доработки, ергономично място за водача, както и многобройни асистиращи системи – с това се отличава новият Crafter.

Автомобилът предлага богато разнообразие от моделни варианти. В изпълнение товарен ван (Kasten) и пътнически бус (Kombi), новият Crafter се предлага с различни дължини на шасито (5986 мм, 6836 мм или за Kasten също 7391 мм) и височини на тавана (2355 мм, 2590 мм или за Kasten също 2798 мм). В допълнение към това се предлагат и откритите варианти с единична или двойна кабина с различна дължина на товарната зона, с или без подготовка за доработка, като например бордови, с куфар или подготовка за самосвал.

Предимно от практична гледна точка новият Crafter впечатлява с функционалност, рафинирана подготовка за различни потребности и оптимизирани размери: с предно задвижване той може да предложи товарен обем до 18,4 м3 при максимално допустимо натоварване от 3,0 до 4,0 т. Наред с това предлага отстояние между арките на колелата с ширина 1380 мм и максимална товарна дължина от 4855 мм – това са най-добрите товарни характеристики в сегмента. Товаренето в новия Crafter е изключително лесен процес – благодарение на светлия отвор на плъзгащата врата с ширина 1311 мм, ниския товарен праг с минимална височина 570 мм при вариантите с предно задвижване и на опционалните задни врати с увеличен на 270° ъгъл на отваряне. За безопасното укрепване на товари новият Crafter предлага интелигентно решение: товарите могат буквално да бъдат укрепени от всички страни: опционално на страничните стени, в преградната стена, в тавана и в пода могат да се интегрират шини за закрепване.

Електромеханичното кормилно управление, което е новост за този сегмент, се грижи за първокласно управление, оптимизирана маневреност и сигурно поведение на пътя, независимо от това, до каква степен е натоварен автомобилът. Намалените СО2 емисии са следствие от намаления разход на гориво, в резултат на подобрената прецизност на управлението и чувствителността на волана.

Ергономията на мястото за водача също е подобрена: по желание може да се поръча седалка с въздушна федерация и AGR-печат („Акция здрав гръб”) с лумбална настройка и масажна функция в три различни варианта. Новият Crafter предлага серийно още централно заключване с дистанционно управление, както и практични и ергономично разположени ниши за съхранение на мобилен телефон, лаптоп, таблет, сгъваем метър, работни ръкавици и още много други.

Новият Crafter предоставя впечатляващ брой активни асистиращи системи, като например активен асистент за поддържане лентата на движение („Lane Assist“), асистент при паркиране („Park Assist“), асистент при маневриране с ремарке („Trailer Assist“). В допълнение могат да се споменат и още, отчасти опционални помощни системи, като например системата за аварийно спиране „Front Assist“, серийната мултиколизионна спирачка, серийният асистент при страничен вятър, система за разпознаване на умора, система за автоматично регулиране на къси и дълги светлини „Light Assist“ и още много други. Наред с предни и странични въздушни възглавници, както и такива за областта на главата за шофьора, по отношение на пасивната безопасност се предлагат също и камера за задно виждане, предупреждение при движение на заден ход („Rear Traffic Alert“) и специално за Crafter разработената сензорна система за странична защита.

Новият Crafter предоставя отлично премислени концепции за различни доработки: например опционален универсален товарен под с възможност за монтиране на рафтове, така че прехвърлянето на монтираните системи от рафтове от предходния модел да не представялява проблем за никой доработчик. Наред с това, новият Crafter е първият автомобил в сегмента, който предлага задвижване на допълнителен агрегат, монтиран от производителя: на разположение са втори компресор за климатична/хладилна инсталация, втори акумулатор в четири варианта на капацитет, втори изпарител за климатик или втори топлообменник в допълнение към стационарното въздушно отопление.

Многобройните технически и ергономични нововъведения, актуалните асистиращи и онлайн системи поставят нови стандарти в този клас автомобили. Новият Crafter притежава всички технологични и комуникационно-технологични предпоставки, с които да се утвърди като транспортер, предлагащ всеобхватни решения в сферата на производството, градската логистика и спедиторските компании сега и в дългосрочен план.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин