Новият Continental GT Supersports: най-мощното серийно Bentley на всички времена

„Благородникът” разчита на 700 к.с. и 1017 Нм

0601
2017

Bentley Continental GT Supersports най-после беше обновено – актуатлната генерация на „британеца” е от моделна година 2013. Сега „благородникът” е станал още „по-хищен” – под капака работи W12-мотор с две турбини, който генерира 700 конски сили и бруталния максимален въртящ момент от 1017 Нм. Това са 79 „коня” и 217 Нм повече в сравнение със стария модел.

С тази мощност не е изненада, че Supersports се изстрелва от 0 до 96 км/ч (0-60 мили в час) за 3,4 сек и достига максимална скорост 336 км/ч. Откритата версия също се завръща, но при същото „упражнение” тя е с 0,3 сек по-бавна, а максималната й скорост е 330 км/ч.

От Bentley са поработили и в посока подобряване на кормилното управление и на спирачките. Окачването е по-ниско и по-стегнато, отколкото при стандартния Continental GT. За разпределението на мощността се грижи система за векторно разпределение на тягата. При нормални ситуации 60% от въртящия момент отива към задната ос. За да бъде гарантирано нужното отрицателно ускорение, са монтирани масивни карбонови дискове – с диаметър 42 см отпред и 36 см отзад.

В Supersports има и много козметични промени – по екстериора това са предимно аеродинамични елементи. Колата разполага също с 21-цолови джанти и специални ауспухови накрайници. Пакетът X Specification дори дава на клиентите възможността да избират между осем 2-цветни комбинации за екстериора, както и да добавят карбонови капаци на огледалата и др. Сред опциите е и титаниева изпускателна система, която намалява теглото  с 4,5 кг. Отвътре правят впечатление правят наличието на много кожа и алкантара, както и карбоновото покритие на таблото. За момента англичаните не дават информация за цените.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин