AUTO BILD България / Новият Continental GT Supersports: най-мощното серийно Bentley на всички времена

Новият Continental GT Supersports: най-мощното серийно Bentley на всички времена

„Благородникът” разчита на 700 к.с. и 1017 Нм


6
ян.
2017

Bentley Continental GT Supersports най-после беше обновено – актуатлната генерация на „британеца” е от моделна година 2013. Сега „благородникът” е станал още „по-хищен” – под капака работи W12-мотор с две турбини, който генерира 700 конски сили и бруталния максимален въртящ момент от 1017 Нм. Това са 79 „коня” и 217 Нм повече в сравнение със стария модел.

С тази мощност не е изненада, че Supersports се изстрелва от 0 до 96 км/ч (0-60 мили в час) за 3,4 сек и достига максимална скорост 336 км/ч. Откритата версия също се завръща, но при същото „упражнение” тя е с 0,3 сек по-бавна, а максималната й скорост е 330 км/ч.

От Bentley са поработили и в посока подобряване на кормилното управление и на спирачките. Окачването е по-ниско и по-стегнато, отколкото при стандартния Continental GT. За разпределението на мощността се грижи система за векторно разпределение на тягата. При нормални ситуации 60% от въртящия момент отива към задната ос. За да бъде гарантирано нужното отрицателно ускорение, са монтирани масивни карбонови дискове – с диаметър 42 см отпред и 36 см отзад.

В Supersports има и много козметични промени – по екстериора това са предимно аеродинамични елементи. Колата разполага също с 21-цолови джанти и специални ауспухови накрайници. Пакетът X Specification дори дава на клиентите възможността да избират между осем 2-цветни комбинации за екстериора, както и да добавят карбонови капаци на огледалата и др. Сред опциите е и титаниева изпускателна система, която намалява теглото  с 4,5 кг. Отвътре правят впечатление правят наличието на много кожа и алкантара, както и карбоновото покритие на таблото. За момента англичаните не дават информация за цените.

Още по темата

Card image cap
Продават на аукцион Ford GT на Дженсън Бътън

17
февр.
2017

Бърз автомобил на бърз пилот: Ford GT на Дженсън Бътън ще бъде предложен на аукцион. Редкият „суперспортист“ очарова със спираща дъха динамика и очарователен дизайн

Card image cap
Новият Megane RS: с 280 „коня“ и 4 завиващи колела

12
сеп.
2017

Третото поколение на Renault Mégane RS дебютира с 280 конски сили и завиващи задни колела. През 2018 г. ще дойде и версията Trophy с 300 „коня“

Card image cap
Колко е действителният пробег на електромобилите?

16
мар.
2018

Осем електромобила потеглиха, за да покажат колко далеч могат да стигнат. Единият закъса в тъмната и гъста гора

Card image cap

В последния брой:

Архив >