Новият Clubman JCW: много врати, много конски сили

1612
2016

Новото MINI John Cooper Works Clubman комбинира автентичното състезателно усещане с най-високия пространствен комфорт, както и пригодност за всекидневието и дълги пътувания – най-добре осъществените досега за модел на марката. Разработената с помощта на опита от моторните спортове техника за задвижването и окачването, серийната система за задвижване на всички колела ALL4 и гъвкавият интериор позволяват многостранност както по отношение на динамичните възможности, така и при функционалността.

Екстремна радост от шофирането и ексклузивно излъчване благодарение на типичния за моделите на John Cooper Works гарантират прецизно съгласуван цялостен пакет от задвижване, окачване, аеродинамично оптимизиран екстериор и атмосфера на спортен автомобил в кокпита. Индивидуалният характер на автомобила се подчертава допълнително от специфичното за модела серийно оборудване включващо LED фарове, MINI Driving Modes и др.

Уникална комбинация е разработеният за актуалното поколение на моделите John Cooper Works 2-литров бензинов двигател с най-новото поколение задвижване на четирите колела ALL4 с електрохидравлично управление. 4-цилиндровият мотор с технология MINI TwinPower Turbo е с 231 к.с. е комбиниран със серийна 6-степенна механична скоростна кутия, опционална е 8-степенна автоматична трансмисия Steptronic Sport. В зависимост от скоростната кутия средният разход на гориво варира 6,8 л при „автомата“ до 7,4 л при „ръчката“.

Ускорението от 0 до 100 км/ ч отнема едва 6,3 сек. Към пакет JCW спадат спортна изпускателна система, спортна спирачна система Brembo, серийни 18-цолови алуминиеви джанти Black Grip Spoke, както и електронен блокаж на диференциала (EDLC) и динамичен контрол на амортисьорите.

Отвън колата се разпознава по типични за John Cooper Works дизайнерски елементи за оптимизиране на аеродинамиката, предна част на автомобила с особено големи странични отвори за охлаждащ въздух вместо габаритните светлини и фаровете за мъгла; специфични за модела странични прагове; широка задна броня с интегрирани скосени ауспухови накрайници на двойната спортна изпускателна система; заден спойлер John Cooper Works; хексагонална радиаторна решетка с дизайн „пчелна пита“ и напречна лайстна в цвят Chili Red; лого на John Cooper Works на радиаторната решетка, Side Scuttle и отзад; лаково покритие на каросерията в цвят Rebel Green, червено контрастно лаково покритие на покрива и корпусите на външните огледала, както и спортни ленти в червен или черен цвят като опции, предлагани ексклузивно за моделите на John Cooper Works.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин