Новият Civic oще по-агресивен

Honda показва прототип на следващия Civic на изложението в Женева. Новият модел ще бъде по-широк и по-нисък, с агресивни дизайнерски линии и революционни двигатели с легендарната VTEC-техника

0103
2016

Десетата генерация на Honda Civic ще бъде цялостно нов автомобил, обещават от Honda. За да успокои нетърпеливите европейски клиенти, в Женева японската компания показва прототоип на хечбека. Новият Civic е леко пораснал: той е с 2 сантиметра по-широк и с 13 см по-дълъг от актуалната версия. За сметка на това е с 2 см по-нисък. Накратко: новият Civic е по-широк и по-скосен. В предницата доминират големите въздухозаборници с решетка тип „пчелна пита” – каквато има и отзад.

Сериен автоматичен климатик

LED-светлини има навсякъде. Дневните са интегрирани във фаровете, които, от своя страна, са още по-издължени. Със семпъл спойлер, С-образни стопове, централно разположени двойни ауспухови тръби и агресивни линии прототипът изглежда малко по-агресивно дори от актуалния Civic Type R. Автоматичният климатик ще бъде сериен. Асистиращи системи ще има като опция. Особено внимание е отделено на темата Connectivity: следващият Civic вероятно ще разполага с тъчскрийн и ще поддържа както Apple CarPlay, така и Android Auto.

Дизел само за Европа

Компактният модел ще бъде първият с новите задвижващи агрегати на марката в Европа. Клиентите ще могат да избират измежду три моторизации: две бензинови и една дизелова. Турбобензиновите ще бъдат 1-литров и 1,5-литров VTEC TURBO. Системата за свръхпълнене трябва да има по-ниска инертност и да осигурява по-бързи реакции на мотора. За по-ниско триене, намалени вредни емисии и редуциран разход Honda е модифицирала 1,6-литровия дизелов агрегат. Турбото, цилиндровата глава и алуминиевият блок на мотора с Open Deck конструкция са нови. Към момента Honda не дава информация нито за цените, нито за динамичните постижения.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин