Новият Citroën Jumpy: за героите на деня

Последното поколение на „работягата” се предлага в три дължини и в четири варианта на каросерията

3003
2016

Първата генерация на Citroen Jumpy излиза на пазара през 1995 г. и за повече от 20 години на пазара от модела са продадени около 600 000 броя. С нова модулна платформа последното поколение Jumpy е с оптимизирана архитектура за по-удобно обслужване, комфорт и безопасност. Предназначен за широк спектър професионалисти (за различини занаяти, строителни работи, доставки, различни услуги, организации …), моделът се предлага във варианти микробус-фургон, микробус-комби, микробус-удължена кабина и микробус- шаси кабина. Клиентите могат да избират между 3 дължини (XS: 4.60 м, М: 4,95 м и XL: 5,30 м).

Модулната платформа, базирана на EMP2, може да носи до 1400 кг полезен товар, колата предлага от 5,1 до 6,6 m3 товарен обем и може да тегли ремарке с до 2,5 тона. Ограничената до 1,90 м височина при версиите XS и M позволява достъп до по-ниски паркинги, което често е проблем за други автомобили от сегмента.

Решението Moduwork позволява чрез повдигане на предната седалка към преградата да се достигне обем с равен под, предлагащ с големия отвор в преградата до 4 м работна дължина. Нещо повече, регулируема табла за писане и поставки за таблет и смартфон го превръщат в мобилен офис. От Citroen много се гордеят с плъзгащите се странични врати, които се отварят без да се налага дори да ги докосвате, когато ръцете ви са заети с товари.

За задвижването се грижат дизелови двигатели с работен обем 1,6 и 2 л, чиято мощност варира от 95 (210 Нм) до 180 к.с. (400 Нм) при среден разход по норма между 5,1 и 5,8 л на 100 км. Освен ръчна скоростна кутия клиентите могат да поръчват и 6-степенна автоматична.Благодарение на сътрудничеството с Automobiles Dangel ще се предлага и 4х4-версия. Сред асистиращите системи най-сериозно впечатление правят тези за автоматично спиране, за разпознаване на пътни знаци, за следене на лентата и др.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин