Новият Citroën C3 Aircross – с увеличени размери и до 7 места

1804
2024

Citroën представя официално първите снимки на изцяло новия C3 Aircross, който споделя стила в дизайна с хечбек варианта на C3. Новият модел има амбицията да предизвика сериозен ефект в този сегмент на пазара със своето изключително конкурентоспособно ценово позициониране. Изцяло новият C3 Aircross е претърпял радикална промяна в сравнение със своя предшественик и прави сериозна крачка напред към нови територии.

Новият C3 Aircross включва много от елементите на новия стилистичен език на марката Citroën, който бе представен за първи път при концептуалната студия Oli, а първата му серийна реализация дойде под формата на новия C3. По този начин дизайнът на новия модел съчетава в едно новата корпоративна идентичност на марката с извънредно ярката и самоуверена нова стилистична линия. В подчертано вертикалната ориентация на предната част гордо изпъква новата емблема на Citroën, допълнена от характерната светлинна графика с три светещи сегмента. Качеството и вниманието към детайла в новия дизайн се подчертани в изключително модерен стил, който включва мотива на шеврона в изпълнението на редица елементи.

Новият C3 Aircross бележи сериозен ръст по отношение на дължината на каросерията, която вече достига 4,39 метра и осигурява значително по-голямо по размери вътрешно пространство. Отлично балансираните пропорции на силуета подчертават ярко изключително дългото междуосие, което е най-голямото в тази автомобилна категория и дава възможност за повече пространство в областта на краката на пътниците отзад. Друг елемент, станал възможен благодарение на промяната в размерите на C3 Aircross и характерна част от новия дизайн е оформлението на задните калници и колони на покрива, което създава динамична, вертикално ориентирана задна част и осигурява прекрасни условия за удобно настаняване на пътниците на третия ред седалки. Това решение представлява сериозно нововъведение в този пазарен сегмент и предоставя възможност за комфортно пътуване на до седем души благодарение на двете сгъваеми седалки в багажното пространство.

Новото предложение на марката в B SUV сегмента споделя платформата Smart Car с хечбекa C3. Тази високотехнологична архитектура на марката Citroën е проектирана от самото начало за оптимална интеграция на различни електрифицирани варианти на задвижване. По този начин C3 Aircross е в състояние да отговори адекватно на сериозните предизвикателства на енергийния преход, като за първи път наред с традиционните двигатели с вътрешно горене се предлага и хибридна версия, която улеснява достъпа на по-широк потребителски кръг до електрифицирано задвижване и се отличава с многофункционалност, отговаряща перфектно на този тип автомобили. Нещо повече, новият модел ще се предлага и в ценово достъпен вариант с изцяло електрическо задвижване, произведено в Европа.

Изцяло новият C3 Aircross, който ще дебютира на пазара през това лято, предлага нова визия за компактния европейски SUV на един от най-големите световни пазари. Тенденцията на европейските пазари от 2020 година насам сочи, че обемът на продажбите на моделите в B-SUV сегмента надминава значително този на хечбек моделите в B сегмента. Към момента той вече надхвърля 2 милиона нови регистрации на годишна база, а конкуренцията на този пазар се изостря постъпателно.

По-подробна допълнителна информация за изцяло новия C3 Aircross ще бъде предоставена на по-късен етап непосредствено преди пазарната премиера на модела в началото на лятото на 2024 година.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин