Корпоративни новини » НОВИЯТ CITROËN C3 AIRCROSS Е ИДЕАЛНИЯТ SUV ЗА ГРАДА И СВОБОДНОТО ВРЕМЕ

НОВИЯТ CITROËN C3 AIRCROSS Е ИДЕАЛНИЯТ SUV ЗА ГРАДА И СВОБОДНОТО ВРЕМЕ

1502
2021

Произведен в 330 000 броя от лансирането си в края на2017 г., C3 Aircross продължава своето настъпление в един силно конкурентен сегмент. Това, което покори клиентите веднага е яркият, привлекателен дизайн с изключителни възможности за персонализация, както и богатото вътрешнопространство и несравнима модулност. Като илюстрация на възможностите му да завладява, мнозинството клиенти избират високите  версии на оборудване, при което нивото на оборудване Shine представлява 62% от продажбите. Предлагайки широка функционалност с компактен екстериор и щедро пространство в купето, той е идеално превозно средство за автомобилистите с активен начин на живот, които търсят повече удобство и модулност заедно с прецизно управление и пъргавина за ежедневна употреба. Обновеният C3 Aircross SUV е с  още по-изявена индивидуалност, по-модерен стил и по-висок статус, редом с повече комфорт в купето, повече спокойствие и повече функционалност при ползване.

01.ПО-характерен ДИЗАЙН И ПОДОБРЕНА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЯ

Докато стиловете на каросерията стават все по-снижени и подобни на седаните, C3 Aircross придобива по-категоричен SUV дизайн с голяма каросерия, която позволява просторен интериор, и доминираща на пътя стойка чрез увеличен пътен просвет и големи колела. Неговата индивидуалност е подчертана с протектори в долната част на каросерията и върху арките на колелата, предни и задни защитни кори и покривни рейки с щедри форми. При лансирането дизайнът и възможностите за персонализация на C3 Aircross изразяваха усещане за лекота и свежест. Днес новият C3 Aircross е достигнал зрелост. Запазвайки цялата си оригиналност и нагласа, забавната му страна еволюира и моделът надгражда и придобива по-изразителна и зряла  идентичност, съизмерима с очакванията в сегмента.

ПО-ИЗРАЗИТЕЛНА ПРЕДНА ЧАСТ

Новият C3 Aircross се отличава с по-изразителен дизайн с изцяло преработена предна част, която подчертава индивидуалността и статуса на модела.Вдъхновена от концептуалния автомобил CXPERIENCE и представена за първи път с новия C3 през 2020 г., тя носи новия подпис на Citroën за 2021 г., с подчертана, характерна за марката, уникална идентичност.

Новата предна част веднага привлича погледа, особено с новия светлинен подпис на фаровете. Хромираните шеврони са модернизирани и изтеглени към LED светлините в духа на новите C3 и C4, но с по-атлетичен вид. LED светлините осигуряват още по-добра осветеност и безопасност, което дава на шофьорите увереност.C3 Aircross ес нова решетка с чисто нов геометричен модел и нова сребристо-сива защитна кора с цветни елементи, които подчертават идентичносттана модела.

Новата предна част е с по-голяма конструкция и оставя впечатление за по-високо разположен преден капак. Това създава усещане за по-съвременен, по-изразителен и солиден стил.

Със своята непоклатима стойка и високо разположен, хоризонтален капак заедно с щедрите обеми и 360-градусовата защита, която повтаря непрекъснатата остъклена зона около каросерията, новият C3 Aircross може да се похвали с характерен външен вид, който незабавно го отличава в сегмента B-SUV.

ПОДОБРЕНА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЯ

Програмата за персонализация на новия C3 Aircross е модернизирана, за да задоволи всеки клиент, който търси уникален и отличителен SUV.

Относно екстериора персонализацията е подобрена с общо 70 възможни комбинации чрез:

 • 7 цвята на каросерията, 3 от тях нови: Khaki Grey, Voltaic Blue и Polar White.
 • 4 цветови пакета, включително 2 нови цвята, които постигат текстурирани ефекти от по-висок клас: Anodised Orange иAnodised Dark Blue. Цветовите пакети включват оригинални и елегантно проектирани цветни елементи по издадените краища на предната защитна кора, на капаците на външните огледала и на малките задни стъкла. Последните съдържат нов страничен подпис, в който отличителните оцветени акцентиса допълнени с нова графика във формата на куб според избрания цветови пакет, с огледално-хромиран ефект (хромиран декор за малките задни стъкла) за цветовите пакети Shiny Black и Anodised Dark Blue – ефект с бял куб за пакета Polar White Color и ефект с оранжев куб за пакета Anodised Orange Color.
 • Избор на 2 цвята за покрива: бял или черен.

C3 Aircross предлага нови джанти с още по-графичен и динамичен дизайн с размер 16″ и 17″, налични с ефект „диамант“ или изцяло черни версии, предлагащи на клиентите избор между по-изискан или по-атлетичен вид.

Обновяването на персонализацията продължава в интериора с набор от 4 възможни салона, всеки със собствена идентичност, за да отговори на очакванията и желанията на всеки клиент:

 • Стандартният интериор, изчистен и опростен,  комбинира сив текстилна седалките с текстуриран сив декор на таблото.
 • Интериорната персонализация Urban Blue, обозначаваща модерно излъчване и комфорт при пътуване, умело съчетава – в класическия спортен дух – син текстил и наподобяваща кожа тъкан, напречна лента в горната част на облегалките с мотив на шеврон и декоративна синя лента с ефект на кожа на таблото.
 • Интериорната персонализация Metropolitan Graphite, едновременно уютна и съвременна, съчетава тъкан, наподобяваща кожа в цвят графит с изпъстрен сив текстил, заедно с напречна лента в горната част на облегалките с текстуриран ефект на светло дърво и декоративна изпъстрена сива лента на таблото.
 • Изисканата интериорна персонализация Hype Grey съчетава сиво-зелена кожа и тъкан с ефект на черна кожа, лента от сиво-зелена кожа на таблото и напречни ленти в горната част на облегалките с мотив на шеврон.

Изтънчеността наMetropolitan Graphite и Hype Grey е подчертана с характерните нови декоративни шевове на Citroën, уникални за пазара и намерили отражение в поредица стилизирани шеврони. Този декоративен шев беше представен първос новия C4.

02. СПОКОЙСТВИЕ В АКТИВНИЯ ЖИВОТ НА КЛИЕНТИТЕ

СЕДАЛКИ ADVANCED COMFORT ЗА ДОБРО УСЕЩАНЕ

Новият C3 Aircross кара клиентите да се чувстват като у дома си, като допълнително подобрява комфорта в автомобила чрез програмата Citroën Advanced Comfort®.

В допълнение към настройките на окачването, осигуряващи водещ в класа комфорт на борда, C3 Aircross предлага още повече удобство при пътуване с новите седалки  Advanced Comfort, въведени първо при C4 Cactus и C5 Aircross. Налични с амбиентните среди Urban Blue, Metropolitan Graphite и Hype Grey, седалките Advanced Comfort подобряват комфорта при седене в четири аспекта: визуален комфорт, приветстващ комфорт, комфорт на позата и динамичен комфорт:

 • Визуалният комфорт идва под формата на уникална подложка и отличителен шев на Citroën, които създават незабавно визуално впечатление за нежно и уютно омекотяване.
 • Приветстващият комфорт е осигурен от допълнителни 15 мм пяна, които се усещат веднага при сядане, подобно на топ матрак.
 • Комфортът на позата се характеризира с подсилено поддържане, осигурено от широките и щедро оразмерени седалки.
 • Динамичният комфорт прави по-дългите пътувания по-удобни чрез комбинация от слой с висока плътност в центъра на седалката и по-дебела, структурирана пяна.

ВОДЕЩИ В КЛАСА ПРОСТОР, МОДУЛНОСТ И СВЕТЛИНА

Новият C3 Aircross запазва всички свои водещи в класа характеристики като модулност, простор и светлина за още повече удобствои функционалност при употреба. С компактна дължина на каросерията от 4,16 м за прецизно и гъвкаво управление, C3 Aircross представлява уникално предложение в своя сегмент с ненадминато пространство в купето.

Със забележителен простор, с изключително за сегмента пространство за главата и за краката отзад, новият C3 Aircross предлага ненадмината модулност с плъзгаща се задна седалка от две независими части с ход 150 мм, както и сгъваща се предна пътническа седалка, осигуряваща дължина за товарене 2,40 м за транспортиране на особено дълги предмети като мебели и спортно оборудване в пълно спокойствие. Обемът на багажника може да се увеличи от 410 л на 520 л, когато задната седалка е изтеглена максимално напред и до 1289 л, когато задната седалка е сгъната надолу.

Друго ключово предимство на интериора е изключителната му осветеност, благодарение на големите стъкла и панорамния отварящ се стъклен покрив, който позволява на светлината да навлиза свободно.

C3 Aircross е също така още по-функционален благодарение на новата, прецизно обмислена централна конзола с голямо пространство за съхранение отзад, което е достъпно за пътниците на предната и задната седалки и се затваря с плъзгащ се капак. Местата за съхранение на вещи са разположени удобно за всички пътници, включително малък рафт пред пътника отпред, поставки за чаши, вградени в сгъваемия централен заден подлакътник, джобове на гърба на предните седалки и множество зони за съхранение в долната част на централната конзола.

ТЕХНОЛОГИИ, КОИТО ОПРОСТЯВАТ ЖИВОТА И УСИЛВАТ ПРЕЖИВЯВАНЕТО

Новият C3 Aircross е оборудван с полезни технологии за още по-голямо спокойствие и безопасност зад волана. Той разполага с нов, по-голям 9-инчов сензорен екран за по-лесно използване, яснота и практичност. Новият екран с по-високо качествопоставя аксцента върху Citroën Connect NAV и функцията Mirror Screen, съвместима с Android Auto и Apple CarPlay. Включени са също безжично зареждане на смартфон и Citroën Connect Assist.

Новият C3 Aircross идва с 12 интуитивни системи в помощ на водача, които опростяват ежедневието и правят всяко пътуване по-лесно и по-безопасно. Технологиите за безопасност включват цветен Head-up дисплей за извеждане на полезна информация в полезрението на водача, както и разпознаване на пътнитезнаци, активна спирачка за безопасност и автоматичен контрол на дълги/къси светлини. C3 Aircross разполага с оборудване, което опростява ежедневния живот, като безконтактен достъп и стартиране, помощ при паркиране и камера за заден ход Top Rear Vision, която показва пространството зад автомобила на сензорния екран.

И накрая, за да подчертае напълно своята SUV природа и безпроблемно да се справи с повечето терени, новият C3 Aircross е оборудван с контрол на сцеплението с помощ при потегляне по наклон – система, която позволява на водачите да излязат от всички ситуации, независимо от външните условия. Чрез неясе  регулира тягата към предните колела в зависимост от терена и поддържат скоростта при спускане надолу, дори при стръмни наклони.

Новият C3 Aircross SUV се предлага с редица икономични и високопроизводителни двигатели – бензинови PureTech и дизелови BlueHDi: PureTech 110 с 6-степенна механична трансмисия, PureTech 130 EAT6, BlueHDi 110 с 6-степенна механична трансмисия и BlueHDi 120 EAT6.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин