Новият C5 Aircross Hybrid: SUV-ът в клас ë-comfort

0611
2019

Citroën стартира електрическата си офанзива, разкривайки технологичния си флагман: новият C5 AIRCROSS SUV HYBRID, безшумния градски автомобил в клас ë-Comfort. Вече утвърден пример по отношение на комфорта, благодарение на окачването Progressive Hydaulic Cushions®, седалките Advanced Comfort и 20-те технологии в помощ на управлението, C5 Aircross преминава още един етап от програмата Citroën Advanced Comfort®, предлагайки хибрид с възможност за презареждане:

БЕЗКОМПРОМИСЕН: автомобил, вдъхновен от нуждите на нашите клиенти, с нулеви локални емисии на CO2 ежедневно в режим 100% електрически (50 км автономия) и с неограничена автономия на дълъг път, благодарение на приноса на бензиновия двигател.

ТИШИНА НА БОРДА: пътуването в електрически режим на борда осигурява пълно спокойствие и преминава в уютна атмосфера, без шум, без придърпване и без вибрации.

УСЕЩАНЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ВИСОКО НИВО: уникални динамични характеристики, благодарение на съчетаването на бензинов двигател PureTech 180 к.с. и електрически двигател 80 kW с автоматична скоростна кутия ë-EAT8, което осигурява 225 к.с. системна мощност и 320 Нм максимален въртящ момент, наличен веднага.

Благодарение на уникалната си модулност новият C5 AIRCROSS SUV HYBRID се превръща в най-модулируемия SUV на своя пазар: с 3 плъзгащи се, накланящи се и сгъваеми индивидуални задни седалки и обем на багажника Best in Class.

С автономия от 50 км в електрически режим, емисии на CO2 от 39 гр/км и разход на гориво от 1,7 л/100 км в цикъл WLTP, новият C5 Aircross SUV Hybrid бележи нов етап от енергийния преход на Citroën, предлагайки хибрид с възможност за презареждане, съчетаващ технологии и конкурентно ниски разходи при ползване.

Произвежда се във Франция в завода в Рен – Ла Жане, заедно с версиите с двигател с вътрешно горене, от които вече са продадени над 80 000 броя. Новият C5 AIRCROSS SUV HYBRID може да бъде поръчан във Франция на цени от 39 950 евро. Първите доставки са предвидени за края на първото полугодие на 2020 г.

[i] Прогнозни данни, предоставени само за информация, обект на WLTP хомологация

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин