AUTO BILD България / Новият C3 Aircross: малкият SUV-шеврон

Новият C3 Aircross: малкият SUV-шеврон

След разкриването на C5 Aircross, Citroën засилва световната си офанзива в SUV сегмента с C3 Aircros – компактния SUV от "ново поколение" с дръзка индивидуалност


12
юни
2017

След новия C5 Aircross Citroën засилва световната си офанзива в SUV сегмента през 2017 г. Днес марката разкрива C3 Aircross, готов да завладее сегмента с петкратно си разрастване в Европа и света между 2012 г. и 2016 г. Вдъхновен от концептуалния автомобил C-Aircross, представен в Женева през 2017 и с класическия си Citroën дизайн, новият C3 Aircross е като глътка свеж  въздух в сегмента на компактните SUV. Отвън той се отличава с уникалния стил на каросерията и безпрецедентните избори за персонализация, които му придават дръзка индивидуалност. Задвижването е предно, а за по-добра проходимост трябва да помагат системите Grip Control и Hill Assist Descent.

Новият Citroën C3 Aircross е с дължина 4,15 метра, ширина 1,76 м и височина 1,64 м. Стилът на каросерията с щедрите й форми се подчертава от силни графични елементи, например цветните щрихи на покривните рейки и задните странични прозорчета за вентилация тип „венециански щори“. C3 Aircross предлага уникална и безпрецедентна персонализация, включваща 85 комбинации на екстериора, включително три цвята на покрива за двуцветни модели и четири цветни пакета, както и пет отличителни схеми за интериорен дизайн.

По данни на Citroen салонът разполага с широки и удобни седалки и предлага най-голямото в този клас пространство (най-голямото разстояние до тавана, пространство за краката), ненадмината модулност (плъзгаща се задна седалка с две отделни части, сгъваема седалка на предния пасажер осигуряваща товарна дължина 2.40 м) и изключителен обем на багажника (410 до 520 литра). Пътуването в благополучие е и заради окъпания в светлина салон, благодарение на големия отварящ се панорамен стъклен покрив. Напълно в крак с времето си, C3 Aircross разполага с добре измислени места за съхранение, включително и зона за безжично зареждане на смартфони на централната конзола. Предлага се с пълна гама системи за помощ на водача, като прозрачен цветен екран, функцията за аварийно спиране Active Safety Brake, автоматично превключване на светлините, разпознаване на пътните знаци с препоръки, както и полезни технологии, включително асистент при паркиране и свързаната 3D навигационна система с гласово разпознаване Citroën Connect Nav.

Дизайнът на C3 Aircross е уникален за сегмента с мускулестия си и висок, но къс капак на двигателя. Той внушава чувство за стабилност и подчертава предните и задни светлинни елементи, като същевременно избягва всякаква форма на агресивност с хоризонталния си баланс и щедрите си форми. Стъпил здраво върху големите си колела, C3 Aircross има просвет с около 20 мм по-висок от новия C3, чиято платформа споделя. Отпред класическият графичен елемент на новия спортен Citroën C3 Aircross е със светлини на две нива. Фаровете подсилват изразителността отпред и потвърждават родството с най-новите модели на марката. Задните странични прозорчета, изработени от поликарбонат и покрити с цветно фолио, създават силен графичен контраст на задната колона.С ефекта си на „жалузи“ те добавят уникална характерна черта и също така служат за скриване на вътрешността на автомобила, но без да спират светлината или да намаляват видимостта.

Citroën C3 Aircross се предлага в най-високоефективната си версия с двигател PureTech 130 с 6-степенна ръчна скоростна кутия. Двигателят PureTech 110 се предлага с ръчна скоростна кутия (PureTech 110), както и автоматична скоростна кутия EAT6 за максимално удоволствие от шофирането и комфорт (PureTech 110 EAT6). Базовият модел се задвижва от двигателя PureTech с ръчна скоростна кутия (PureTech 82). Всички тези агрегати са 3-цилиндрови, дизелите BlueHDi 120 и BlueHDi 100 са с по 4 цилиндъра. 

 

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >