Новият AMG GT ще получи V8-хибридно задвижване с над 800 к.с.

1101
2023

Второто поколение на Mercedes AMG GT е в процес на създаване. Сега изтече снимка без маскировка на модела преди презентацията!

От пролетта на 2015 г. Mercedes AMG GT се движи по пътищата, а сега хората от Афалтербах работят по наследника на модела. Дали това не е първата снимка на AMG GT Coupé?

Изтеклата в социалните медии снимка е на второто поколение на Mercedes-AMG GT – без маскировка, вероятно от вътрешно-фирмена презентация. На нея личи новия автомобил, а в горния ъгъл се вижда надписът 4Matic+. Малко изненадващо: новата версия ще се предлага и с двойно задвижване.

AMG GT и SL делят една и съща платформа

От известно време се знае, че новото GT ще дели една и съща платформа с Mercedes-AMG SL от Серия R 232. Това може би ще означава, че GT ще смени конфигурацията – от чист двуместен в 2+2-местен модел. Все пак трябва да споменем, че към момента става дума за чисти спекулации.

Макар и с обща платформа, GT и SL ще се различават по дизайн. Дългият преден капак остава, радиаторната решетка Panamericana е още по-внушителна при GT, като фаровете са по-изтеглени назад. Нови в сравнение с предшественика са скритите дръжки на вратите – екстра, която някои от моделите на Mercedes вече имат.

За съжаление засега няма немаскирана снимка на задницата на автомобил. Ако се вярва на спекулациите, то в нея ще доминира преминаваща по цялата широчина светлинна ивица, което ще го отличава от SL.

До този момент няма информация относно моторизациите. Възможно е в Афалтербах да се ориентират по гамата от моторизации на SL, като я допълнят. В базовата си версия SL 43 роудстърът е със задно задвижване и 381 к.с. от 4-цилиндров двигател, докато като SL 55 4Matic+ е с познатия ни 4-литров V8-битурбо агрегат с 476 к.с., а топмоделът SL 63 4Matic+ със същия V8 и 585 к.с.

Ще се появи ли GT и като Plug-in-хибрид с над 800 к.с.?

GT би могъл да се появи допълнително и като Plug-in-хибрид GT 63 S E Performance. Комбинацията от V8 и електромотори разполага в новия S 63 E Performance с 802 к.с. и в AMG GT 63 S E Performance дори с 843 к.с. Докато първите екземпляри пристигнат при дилърите, има още доста време. Представянето на модела се очаква да е през 2023 г., а базовата цена – 260.000 лв. Кабрио-версия на GT вероятно няма да има – тази роля се играе от SL.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин