Новини » Светът на Фолксваген » Новости » Новият Amarok: От Южна Африка към целия свят

Новият Amarok: От Южна Африка към целия свят

0601
2022

Доставка на храна и медикаменти в отдалечени места, защита на животните в африканската савана, спасителни операции по плажовете: местата, на които пикапите вършат незаменима работа са изключително разнообразни и буквално неизброими. Дори ако става дума просто за каране в строителни обекти или по черни пътища – най-ценните качества на новия Amarok от Volkswagen Лекотоварни автомобили са именно многостранността на характера му, както и изключителните офроуд възможности. Разработен от екипите на марката в Европа и Австралия, новият премиум пикап ще се произвежда в Южна Африка. През 2022 година Amarok от Volkswagen Лекотоварни автомобили ще отпразнува своята премиера и ще бъде дадено начало на поръчките за първите пазари.

Без значение дали става дума за Австралия или Южна Африка, пикапите са начин на живот и имат важната мисия в много случаи да бъдат практически единственото средство, с които могат да се изпълнят определен тип задачи.

Когато говорим за големи товари, лоши пътища или екстремно тежки терени, пикапите са абсолютно незаменими. Например Amarok още от 2011 година насам намира ценно приложение в защитата на дивите животни в Южна Африка: Volkswagen Лекотоварни автомобили е партньор на Wilderness Foundation Africa (WFA) при опазването на популациите от носорози.

Изцяло нов автомобил с„ясно изразено ДНК на Volkswagen

Изглежда добре и има забележителни способности: новият Amarok не само има напълно нов външен и вътрешен дизайн, но в бъдеще ще разполага и с още по-сериозна техника, която носи позитиви от разнообразен характер. „Amarok прави възможно нещо, което на пръв поглед изглежда неизпълнимо: той улеснява живота на своите потребители както докато работят, така и през останалата част от ежедневието им“, казва д-р Ларс Краузе, ръководител на отдел Маркетинг и Продажби във Volkswagen Лекотоварни автомобили. „Amarok предлага решения, които дават възможност на клиентите ни да осъществяват своите цели – особено когато тези цели са наистина трудни.“

Третото поколение на модела ще разполага със значително по-широк набор от асистиращи системи за водача и ще радва притежателите си с по-богати възможности за свързаност. Така новият Amarok от 2022 година ще предлага иновации, които до момента е било невъзможно да бъдат намерени в неговия сегмент от пазара. Разбира се, той и занапред няма да се плаши от трудните предизвикателства по пътя си.

Новият Amarok поема ролята на универсален талант в гамата на Volkswagen Лекотоварни автомобили и впечатлява с категоричните си линии и внушителното излъчване. „Характерната предна част със запомнящ се X-дизайн откроява Amarok значително по-силно отпреди и подчертава неговата водеща роля“, пояснява Алберт-Йохен Кирцингер, главен дизайнер на Volkswagen Лекотоварни автомобили. „Ние придадохме визуален израз на силата и възможностите на Amarok – с ясно изразено ДНК на Volkswagen както отвън, така и вътре в автомобила.“ Моделът притежава широка и масивна каросерия, която излъчва самоувереност и самочувствие.

Amarok от Volkswagen Лекотоварни автомобили влезе за първи път в серийно производство през 2010 година. Премиум пикапът първоначално се прозвеждаше в Хановер, а сега продължава да слиза от конвейерите на завода в Пачеко, Аржентина. Новото му поколение ще се произвежда в Силвъртън, Южна Африка. През последното десетилетие над 800 000 автомобила от модела са достигнали до своите клиенти и успешно се справят с предизвикателствата на различни континенти. В южното полукълбо моделът вмомента е единственият представител на B-сегмента при пикапите, който се предлага с V6 дизелови двигатели и продължава да се радва на солиден успех. Поръчките за новото издание на Amarok в Европа ще започнат в края на 2022 година.

Още по темата