Новият хибриден Ford Kuga ще има автономен пробег 1000 км

1811
2020

Ford допълнително разшири гамата на електрифицирания, изцяло нов SUV и представи версията Kuga Hybrid – способен да достави 1000 км  комбиниран пробег на бензин-електричество и само на електричество между зарежданията с гориво. Всичко това – без необходимост от  включване в електрическата мрежа за  ареждане.

Батерията на Kuga Hybrid с капацитет 1,1 кВтч се зарежда автоматично, както от 2,5-литровия бензинов двигател, работещ по  цикъла на Аткинсън, така и чрез регенеративно зареждане при движение или спиране. Съхранената енергия захранва електрически мотор, за да подобри мощността, да поддържа нисък разхода на гориво на бензиновия двигател или да осигури шофиране само на електричество. Kuga Hybrid автоматично и безпроблемно превключва между двата вида задвижване според ситуацията на пътя.

Kuga Hybrid е и първата версия при новия Ford SUV, която, опционално, комбинира електрифициран задвижващ механизъм с  усъвършенстваната технология за интелигентно задвижване на всички колела. Вариантите, както с предно задвижване, така и с интелигентно задвижване на всички колела, подобряват удоволствието от управлението на силовия агрегат със 190 к.с., използвайки симулирана функция за превключване на предавките. За по-приятно усещане при каране, технологията е проектирана да подражава на познатите превключвания на конвенционалната автоматична скоростна кутия.

Kuga Hybrid допълва най-електрифицираната гама, предлагана някога от Ford в един единствен модел, присъединявайки се към вариантите Plug-In Hybrid и 48-волтовите меки хибридни версии EcoBlue Hybrid, заедно с традиционните конвенционални бензинови и дизелови двигатели.

Практичността на Kuga, съчетана с хибридна гъвкавост

Новата гама на Ford Kuga от самото начало предвижда включването на версия със самозаряден (пълен) хибрид на базата на бензинов агрегат и използва ефективни комбинации, за да увеличи максимално простора и практичността на SUV и подпомогне рафинираното управление.

С безшумен старт Kuga Hybrid потегля от място, използвайки само електрическа енергия и предоставя възможност за наистина релаксиращо изживяване при шофиране в града, както и в зони с непрекъснато тръгване и спиране. Пълнохибридният задвижващ механизъм поддържа чисто електрическо шофиране за кратки периоди, като същевременно елиминира безпокойството от необходимост от зареждане.

Способността да изминава 1000 км с един резервоар гориво прави Kuga Hybrid убедителна алтернатива на дизеловите двигатели. Осигурявайки разход от 5,4 л/100 км и CO2 -емисии от 125 г / км по WLTP (5,1 л / 100 км и 118 г / км CO2 по NEDC) заедно с 54-литров резервоар за гориво, общият пробег на Kuga Hybrid също е повече от 30% по-голям от този на Kuga Plug-In Hybrid, който предлага по-голям чисто електрически пробег до 56 километра WLTP (72 км NEDC). 3

Без да е необходимо клиентите да използват външен източник на енергия за зареждане на батерията, Kuga Hybrid предлага атрактивен избор за тези, които желаят електрифициран автомобил, но имат ограничен достъп до решения за външно зареждане у дома или на работното си място, както и за шофьори, желаещи едновременно електрификация и интелигентно задвижване на всички колела.

60-клетъчната батерия с капацитет 1,1 кВтч използва система за охлаждане с течност, която елиминира нуждата от охлаждащ вентилатор, като помага за намаляване на нивата на шум за по-голям комфорт при пътуване. Оптимизираното охлаждане също така позволява компактна конфигурация на акумулаторните клетки, спомагайки за запазване на просторния интериор на автомобила, включително пространството за главите на пътниците от предния ред, което е повече от 1 метър, както и до 1 481 литра товарно пространство зад предните седалки.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин