Новият флагман на Continental идва у нас догодина

1411
2016

Пред международни и български представители на медиите, международната технологична компания и производител на гуми Continental представи в топла Испания най-новото поколение на своя летен флагман – PremiumContact 6. Новото поколение иновативни гуми ще бъдат налични в началото на 2017 г. и постепенно ще заменят своите изключително успешни предшественици – ContiPremiumContact 5 и ContiSportContact 5. Новата PremiumContact 6 обединява в един продукт комфорт, прецизно управление, максимална безопасност и добри екологични показатели. При развитието й инженерите създадоха нови съставки, иновативен дизайн, който заимства от от високотехнологичната SportContact 6 и шарка на протектора, която предлага комфортно усещане при шофиране. Резултата е продукт с 15% подобрено представяне при управление, съпротивление при търкаляне и издръжливост и комфорт, в сравнение с предшественика си.

Новата PremiumContact 6 ще бъде произведена в 70 размера за джанти от 16 до 21 инча за среден и висок клас леки автомобили и SUV. Днес, преди PremiumContact 6 да бъде официално представена на пазара, 70 прототипа от нея преминават през различни тестове на автомобилни производители от цял свят. Специално за производителите на автомобили, от Continental са осигурили 400 различни видове спецификации за оригинално оборудване. „PremiumContact 6 е перфектна комбинация между гума за седан с висока степен на комфорт при шофиране и такава за спортни автомобили.“, коментира Катарина Силва, Продуктов мениджър за ЕМЕА в Continental.

“Ние успяхме да комбинираме 145-годишния си опит в създаването на гуми с обширното ни познание в областта на системите за асистениция на водача, за да можем да отговорим на високите изисквания на днешните потребители.“ Широчината на новата гума започва от 195 мм и стига до 275 мм. Коефициента на съотношение е от 65 до 40%, а одобрената скорост достига до 300 км/ч. Като своите предшественици, ContiSportContact 5 и ContiPremiumContact 5, PremiumContact 6 има прекрасно поведение на при спиране, особено на мокро.

Специалистите по съставки на сместа от Continental в Хановер създадоха нова съставка от синтетичен аморфен силиций и гумата спечели етикет от ЕС „А“ за сцепление на мокро. В допълнение, химиците и инженерите на Continental достигнаха нови постижения при подобряване на издръжливостта, съпротивлението при търкаляне и комфорт при шофиране чрез комбиниране на устойчив на триене полимер с гъвкава шарка на протектора. Не на последно място, друга важна развойна цел бе създаването на спортно управление при всички модели автомобили.

За тази цел, инженерите въведоха дизайна на страницата на високотехнологичната SportContact 6 и я комбинираха с асимитрични ребра в протектора. Като резултат този дизайн чудесно поема страничните сили при завиване. Със своя най-нов модел PremiumContact 6, Continental се насочва към точно определен пазарен сегмент – гуми за леки и лекотоварни превозни средства, където основен фокус са безопасността, прецизно управление и най-висок комфорт при шофиране при среден клас и висок клас автомобили. Все повече и производители и водачи търсят гуми с точно такива характеристики, които едновремено покриват техническите и обществено значими изисквания за индивидуална мобилност. В Испания Continental представи и новата CrossContact ATR – предлоежението на Continental за офроуд машини и пикапи, която също ще бъде налична в началото на 2017 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин