Новият софтуер на електрическите Volkswagen-и позволява автоматична смяна на лентата


22
мар.
2022

Ново ниво на шофиране: със софтуерно поколение 3.0 Volkswagen добавя множество нови функции към изцяло електрическите ID. модели, като подобрява потребителското преживяване и оптимизира капацитета на зареждане. Използвайки групови данни и най-новото поколение системи за асистенция на водача, Volkswagen прави следващата стъпка към автономното шофиране. Като част от стратегията ACCELERATE, Volkswagen напредва с трансформацията си в софтуерно ориентиран доставчик на мобилност – и се превръща в експерт в софтуерната интеграция и актуализациите по въздуха. ID. семейството е пионер в тази посока. Купувачите на нови автомобили веднага ще могат да се възползват от новия софтуер. За собствениците на автомобили, които вече са доставени, Volkswagen планира да предостави много от оптимизациите на ID. Software 3.0 безплатно чрез актуализация по въздуха от второто тримесечие.

Интелигентните системи за асистенция на водача като “Travel Assist с групови данни” поставят нови стандарти.
ID.семейството се превръща в пионер по отношение на софтуерната интеграция и актуализациите по въздуха.

„Новият ID. Software 3.0 е ъпгрейд за цялото ни ID. семейство. Ние извеждаме продуктите си на ново ниво на функционалност, защото работим по-бързо, по-свързани сме и сме по-ориентирани към клиентите“, казва Томас Улбрих, член на управителния съвет на бранда Volkswagen, отговорен за техническото развитие. „Отново потвърждаваме намерението си да предлагаме висококачествени технологии и иновации във всички класове.“

Ново при Volkswagen: С два радара отзад и използвайки ултразвук, „Travel Assist с групови данни“* може да следи околния трафик и при скорост от 90 км/ч или повече на магистралата също активно поддържа смяната на лентата по желание. Когато е активирана, смяната на лентата може да бъде инициирана и осъществена чрез индикация. Предпоставка за това е сензорите да не са открили никакви предмети в околността и капацитивният волан да може да усети ръцете на водача. След това автомобилът ще се насочи в желаната лента. Водачът може да се намеси по всяко време и да поеме контрола върху маневрата.

Travel Assist with Swarm Data & assisted Lane Change.

Ако са налични анонимни групови данни от други Volkswagen автомобили, новият „Travel Assist”* може също да осигури поддръжка по пътища, където има само една маркирана лента. Автомобилът просто се подравнява със засечената граница на лентата, за да остане в нея, например по селски пътища без централна маркировка. Груповите данни допълнително увеличават смисъла от наличността на функцията на „Travel Assist“, като подобряват комфорта и подпомагат клиентите.

“Park Assist Plus”**. Интелигентният асистент “Park Assist Plus”** може да търси място за паркиране, след като е активиран в менюто за паркиране (до скорост от 40 км/ч за подходящи успоредни паркоместа и до 20 км/ч за паркинг места ) и след извършена подходящата маневра за паркиране. Ако желаете, асистентът може да паркира автономно с помощта на сензорите, които следят за околността и да поеме пълен контрол над автомобила, включително управление, ускорение, спиране и смяна на предавките. За това водачът спира на избраното място за паркиране, натиска спирачката и активира процеса на паркиране чрез бутона за стартиране в менюто за паркиране. “Park Assist Plus”** може също да помогне при маневри за паркиране, които вече са започнали, като завърши процеса. Системата може също да изтегли автомобила и да излезе от успоредни паркоместа.

Park Assist Plus.

“Park Assist Plus с функция памет”**. Друга удобна нова функция за ID. моделите е опцията “Park Assist Plus с функция памет”**. Използвайки тази иновативна система за подпомагане на водача, автомобилът може да бъде обучен на до пет различни маневри при паркиране. Функцията памет запомня маневри за паркиране при скорости под 40 км/ч с разстояние на пътуване до 50 метра. Например за паркиране под навес или в гараж. Шофьорът просто трябва да паркира веднъж и да бъде запазена маневрата за паркиране. След това автомобилът автономно може да повтори научената маневра за паркиране. Шофьорът просто трябва да съблюдава процеса.

Park Assist Plus with Memory Function.

Оптимизиран гласов контрол. Гласовото управление използва иновативна технология и извежда представянето на услугата до премиум ниво. То разпознава гласовите команди много по-бързо и по-прецизно, увеличавайки както удобството за използване, така и комфорта при шофиране. Гласът на естествения му език прави колата интелигентен партньор за разговор. Клиентът стартира гласовото управление или като докосне волана, или като каже „Hello ID.“. Системата отговаря в рамките на няколко секунди. В допълнение, подобреното качество на разпознаване на гласовия контрол вече е около 95 процента. Със своите дигитални микрофони системата също разпознава дали говори шофьорът или пътникът отпред и следва съответните инструкции, например, когато става въпрос за двузонов климатик.

Продължете на следващата страница

Още по темата