Новият малък SUV на Skodа – произведен с ананас!

0402
2020

На изложението в Ню Делхи (5-12 февруари) Skoda ще представи прототип на предназначения за индийския пазар Vision In. Дългият 4,25 м модел използва модуларната платформа MQB, но разполага с редица стилистични елементи, които отличават малкия SUV от другите глобални модели на чешкия бранд. Офроуд духът на машината бива подчертан от екстериорни елементи по броните (с алуминиеви вложки), от арките на калниците и от праговете, които създават силен контраст с оранжевата боя. Предницата следва типичния за Skoda стил – но оформлението на LED светлините (и на задните) определено е насочено към индийския вкус. 19-цоловите джанти и дизайнерската линия като цяло карат автомобила да изглежда по-голям и по-внушителен, докато надвесите на каросерията отпред и отзад са максимално скъсени.

Още по-иновативно спрямо познатите до момента модели на Skoda изглежда интериорът. Oсвен дясната дирекция отвътре прави впечатление използването на много изискани материали, както и на бохемски кристал в центъра на таблото. Кокпитът е изцяло дигитализиран с монитори в центъра и непосредствено пред водача. Инфоразвлекателната система разчита на 12,3-инчов дисплей, а Digital Cockpit позволява персонализация на информацията. Управлението на климатизацията е интегрирано в екран, а това на автоматичната трансмисия действа на принципа shift by wire. Kожата на седалките е направена с органичен продукт, получен от преработката на ревен, стелките –  от ананасови отпадъци, а пластмасата е рециклирана.

В рамките на групата Volkswagen платформата Mqb-A0 позволява да бъдат реализирани икономии от мащаба, но конкретно за този проект е разработен нейният вариант Mqb-A0-In. Двигателят, предвиден за компактния SUV, е един от най-масовите във VW Group за момента – бензиновият 1.5 TSI (150 к.с., 250 Нм), комбиниран със 7-степенна DSG-трансмисия. Така моторизиран и с предно задвижване, автомобилът достига максимална скорост 195 км/ч и ускорява от 0 до 100 км/ч за 8,7 сек. Към момента Skoda не споменава за наличието на други модификации или за евентуални електрифицирани версии.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин