Новият електромобил на VW ще струва под 60 000 лв.

0905
2019

Новият електрически компактен автомобил на VW се нарича ID.3 – и вече може да се поръчва. В средата на 2020 г. първите електромобили ще бъдат доставени на клиентите

Серията ID (както е известно ще появят още модели) е най-големият носител на надежда за VW: през следващите години концернът ще вложи 44 милиарда евро в автономно придвижване, мобилни услуги и дигитализиране. Шефът на VW Дийс заяви, че задвижването посредством батерии било „най-добрата и най-ефективна възможност за по-малко вредни емисии в транспорта в обозримо бъдеще“.

Според VW компактният електромобил ще се предлага с три различни вида пробег: 330, 420 и 550 километра. Базовата цена на модела ще бъде под 60 000 лв., а в Германия ще има и държавна субсидия за електромобили.

За клиентите, поръчали си предварително ID.3, ще се предлага лимитирана на 30 000 екземпляра „1st“-Edition с пробег от 420 километра и безплатно зареждане в продължение на една година (до максимум 2000 кВтч.) на обществените зарядни станции. На разположение на купувачите с четири цвята и три версии: в „1st“ (според VW с цена под 80 000 лв) ще има система за гласови команди и навигация, докато „1st Plus“ ще бъде оборудван с LED-фарове и двуцветен лак, а в „1st Max“ ще получите освен всичко дотук и стъклен покриви Head-Up-дисплей с Augmented Reality.

Официалната премиера на ID.3 ще се състои на автомобилния салон  IAA във Франкфурт през септември, а производството на модела от Волфсбург ще започне в края на 2019 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин