Новини » Светът на Фолксваген » е-мобилност » Новият електромобил на VW ще струва под 60 000 лв.

Новият електромобил на VW ще струва под 60 000 лв.

0905
2019

Новият електрически компактен автомобил на VW се нарича ID.3 – и вече може да се поръчва. В средата на 2020 г. първите електромобили ще бъдат доставени на клиентите

Серията ID (както е известно ще появят още модели) е най-големият носител на надежда за VW: през следващите години концернът ще вложи 44 милиарда евро в автономно придвижване, мобилни услуги и дигитализиране. Шефът на VW Дийс заяви, че задвижването посредством батерии било „най-добрата и най-ефективна възможност за по-малко вредни емисии в транспорта в обозримо бъдеще“.

Според VW компактният електромобил ще се предлага с три различни вида пробег: 330, 420 и 550 километра. Базовата цена на модела ще бъде под 60 000 лв., а в Германия ще има и държавна субсидия за електромобили.

За клиентите, поръчали си предварително ID.3, ще се предлага лимитирана на 30 000 екземпляра „1st“-Edition с пробег от 420 километра и безплатно зареждане в продължение на една година (до максимум 2000 кВтч.) на обществените зарядни станции. На разположение на купувачите с четири цвята и три версии: в „1st“ (според VW с цена под 80 000 лв) ще има система за гласови команди и навигация, докато „1st Plus“ ще бъде оборудван с LED-фарове и двуцветен лак, а в „1st Max“ ще получите освен всичко дотук и стъклен покриви Head-Up-дисплей с Augmented Reality.

Официалната премиера на ID.3 ще се състои на автомобилния салон  IAA във Франкфурт през септември, а производството на модела от Волфсбург ще започне в края на 2019 г.

Още по темата

ƒ