Новият електрически кросоувър Nissan ускорява като 370Z

1507
2020

Днес Nissan разкри пред света изцяло новия Nissan Ariya купе-кросоувър, който поставя началото на нова ера в развитието на електрическите автомобили. Световната премиера се състоя онлайн и се излъчваше директно от новопостроения  павилион на Nissan в Йокохама.

Ariya – първият изцяло електрически купе-кросоувър на Nissan – предлага мощно ускорение (5,1 сек от 0 до 100 км/ч), съчетано с тихо и плавно пътно поведение, както и интериор, който създава усещането за гостоприемство и лукс. Лесните за използване технологии за автономно шофиране, гласовите команди и безпроблемна свързаност повишават увереността на пътя и създават приятна атмосфера за водача и неговите спътници. С прогнозен пробег от до 500 км. (данни базирани на WLTP комбиниран цикъл), Ariya е перфектният партньор за ежедневни градски и извънградски пътувания.

Nissan Ariya е базиран на концепта, показан през 2019г. на Tокийския Автосалон и загатнат още през 2017г. по време на същото изложение IMx at the 2017 Tokyo Motor Show. Това е първият масов модел, който представя новата визуална идентичност на марката Nissan, и трасира пътя на нова ера в автомобилостроенето. Ера, в която електрификацията, оптимизираните платформи и най-новите AI технологии ще се превърнат в стандарт.

Ariya е олицетворение на неизчерпаемата ни страст към една единствена цел – да направим живота на нашите клиенти по-добър,” сподели Ашуани Гупта, Главен Оперативен Директор на Nissan. “Комбинацията от авангарден стайлинг, вълнуващи двигатели и чист, наподобяващ lounge зона интериор, изпълнен с модерни технологии – Ariya създава удобство и комфорт не само за водача, но и за пътниците в автомобила.”

Създаден върху изцяло нова EV платформа на Алианса, Ariya е еманация на Nissan Intelligent Mobility – стратегията на компанията за бъдещо развитие на автомобилите и постигане на целите за нулеви емисии и минимум инциденти с фатален край.

Стъпвайки върху трите основни стълба на Intelligent Mobility (Интелигентно Захранване, Интелигентно Задвижване и Интелигентно Интегриране), Ariya комбинира най-съвременни EV технологии с ново поколение безпроблемна свързаност между човек и автомобил, постигайки по този начин изцяло ново изживяване при шофирането.

Дизайн – напълно ново излъчване

Екстериор

Ariya е върховното олицетворение на стил и технология, като те се допълват естетически и функционално. 100% EV платформата позволява да се преодолеят редица ограничения, позволявайки по този начин на дизайнерите да подходят по нов начин към основните компоненти на автомобила.

Екстериорът на Ariya’s е отправната точка, бележеща началото на сериозно пре-дефиниране на стандартите и философията на Nissan по отношение на дизайна. Тази нова философия е базирана на така нареченият Timeless Japanese Futurism – характеризиращ се с традиционен японски почерк, поднесен по прост, но същевременно силно съвременен начин. Дизайнерите прегърнаха този подход и го претвориха в елегантни, секси и отличителни форми и елементи на модела, демонстрирайки по този начин как електрически автомобил, притежаващ невероятни възможности на пътя, може да поднесе нова перспектива по отношение на дизайн, функционалност и изживяване на водача.

Изцяло обновеното лого на Nissan е разположено в центъра на аеродинамичната решетка, светещо ярко благодарение на 20 LEDs светодиода, от които е изградено. Новото лого на марката е символ на страстта и всеотдайността на Nissan към иновациите и постоянното търсене на нови подходи и решения. Запазвайки ключови елементи от досегашния дизайн, новото лого символизира уважение към традициите на компанията, но и демонстрира поглед напред към бъдещето на мобилните услуги и електрификацията.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин