Новият дом на Mercedes за 36 млн. лева отвори врати

2804
2023

На 27 април 2023 в присъствието на множество изискани гости – клиенти, партньори и журналисти, със запомнящ се спектакъл и дрон шоу, се състоя официалното откриване на новия дом на Mercedes-Benz и Силвър Стар в София. Събитието беше уважено от високопоставени представители на Mercedes-Benz, Daimler Truck и INEOS Grenadier, като домакин на празненството беше главният изпълнителен директор на Силвър Стар г-н Ролф-Юрген Заерле. 

„Днес се навършват точно 6 години и 24 дни откакто Силвър Стар започна дейността си в България. За такъв кратък период, малко компании у нас могат да се похвалят с постижения като нашите. Инвестирахме общо 45 млн. евро, утроихме оборотите си, а през миналата година Mercedes-Benz оглави пазара на премиум леки автомобили в България. И ето ни днес, на откриването на този уникален за региона комплекс, който ще предложи 5-звездно преживяване за нашите клиенти. Убеден съм, че това е само началото за Силвър Стар в България“, заяви по време на откриването главният изпълнителен директор на Силвър Стар г-н Ролф-Юрген Заерле.

Единственият по рода си автомобилен комплекс е разположен на територия от 65 000 кв. м. и предлага на едно място, под един покрив, всички продажбени и следпродажбени услуги за леки и товарни автомобили, ванове и автобуси на звездната марка. Адресът на новия дом на Силвър Стар и Mercedes-Benz e ул. Челопешко шосе 52 – изключително комуникативно място, в индустриалната зона на район Кремиковци, между Челопешко шосе и Околовръстен път. 

Това е първият и единственият комплекс в България, в който е имплементиран и най-новият стандарт на Mercedes-Benz за изключително клиентско преживяване като във 5-звезден хотел. Той осигурява чисто нов модел на обслужване с релаксираща и предразполагаща обстановка, която дава възможност на клиентите да се насладят на премиум услугите и продуктите на звездната марка, които Силвър Стар ще им предложи в модернистичен шоурум на територия от общо 1700 квадратни метра. В сервизите за леки и товарни автомобили, ванове и автобуси, простиращи се на обща площ от 8700 квадратни метра, е инсталирано чисто ново оборудване от най-висок клас. Общата разгърната застроена площ на комплекса е почти 13 000 квадратни метра, като сградата е на два етажа.

На първия етаж или кота нула, освен шоурум и приемна за леки автомобили се помещава и  приемна за товарни автомобили, която пък е първата в Европа и света, изпълнена по новия корпоративен стандарт на Daimler Truck, който ще влезе в сила в началото на 2024 г. На територията на комплекса са разположени още два механични сервиза – за леки и за товарни автомобили и автобуси, склад за резервни части, каросерийни и бояджийни сервизи, както и тренинг център.

Изградено е и първото за българския пазар закрито сервизно лоби за леки автомобили, което играе важна роля в новия бизнес процес и подобреното клиентско преживяване. На разположение са и два автокозметични центъра, за леки и товарни автомобили. 

Офисната част на сградата е разположена на втория етаж, като тя предлага обширно споделено пространство с модерни и иновативни работни места, изцяло съобразени с процесите по дигитализация, които протичат в компанията.

Инвестиция на Силвър Стар в модерния мултифункционален комплекс превишава 18 млн. евро.

Гости на церемонията по официалното откриване на новия дом на Силвър Стар и Mercedes-Benz в София бяха Матиас Люрс, ръководител направление Overseas, Mercedes-Benz Cars, Мартин Шулц, президент и главен изпълнителен директор на Mercedes-Benz Cars Middle East, Жан-Марк Дис, ръководител на регион Европа, Daimler Truck, Пиус Детлинг, ръководител Market Support Team Europe –  General Distributors, Франк Галински, регионален бизнес мениджър за Европа на Ineos Automotive, Доменико Лимардо, афтърсейлс мениджър от Ineos Automotive, представители на генералните дистрибутори на Mercedes-Benz от съседни страни, кметът на район Кремиковци г-жа Лидия Донкова, Мартин Кафеджиян, главен архитект на район Кремиковци, както и още много други партньори и клиенти на компанията

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин