Новият гласов асистент на BMW ще използва технологията Amazon Alexa

2909
2022

Гласовият асистент на BMW от следващо поколение ще бъде изграден върху технологията Alexa. Това беше обявено днес от Щефан Дурах, старши вицепрезидент Connected Company и технически операции за развитие на BMW Group, и Dave Limp, старши вицепрезидент устройства и услуги, Amazon, на годишното събитие за представяне на устройства и услуги на Amazon.

„Технологията Alexa ще даде възможност за още по-естествен диалог между водача и превозното средство, така че шофьорите да могат да останат фокусирани върху пътя. Това ще доведе дигиталното изживяване до изцяло ново ниво“, казва Щтефан Дурах.

Дейв Лимп, Amazon, добавя: „Това сътрудничество с BMW е чудесен пример за това, за което проектирахме Alexa Custom Assistant – да направи по-бързо и по-лесно за компаниите да разработват персонализирани интелигентни асистенти за почти всяко устройство, като избегнат разходите и сложността на изграждането от самото начало.”

От представянето на първия гласов асистент на BMW (BMW Intelligent Personal Assistant) през 2018 г., гласовото взаимодействие става все по-важна част от BMW iDrive. Новият гласов асистент на BMW ще работи в сътрудничество с Alexa, предоставяйки на клиентите предимствата на интелигентен асистент, който е експерт по превозните средства и услугите, докато Alexa предоставя познатото изживяване, което много клиенти вече използват днес – като например възможността за дистанционно управление на музика, управлявание на техния интелигентен дом, добавяне на артикули към списък за пазаруване или прогноза за времето. Клиентите все още могат да изберат да използват или гласовия асистент на BMW и Alexa поотделно, или и двата асистента да работят паралелно един с друг.

Първите автомобили с новото поколение гласов асистент на BMW ще бъдат пуснати на пазара през следващите две години.

Защитата на данните е основен приоритет за BMW Group.
BMW Group гарантира, че клиентските данни са защитени и обработвани в съответствие с изискванията за поверителност на данните чрез установени процеси – на всички пазари, на които компанията работи. BMW Group и Amazon споделят силния ангажимент да поддържат доверието на клиентите и да защитават поверителността им, включително да им дават контрол върху техните данни.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин