Новият водещ на Top Gear „гони боата“

2001
2016

Брутално ускорение, агресивно спиране, атакуване на завоите с вратите напред – автомобилните почитатели обичат Top Gear именно заради комбинацията от всичко това. Основното лице на предаването ще бъде Крис Еванс. Лошото е единствено, че явно високите скорости, развивани от колежката му Сабине Шмиц, не влияят добре на англичанина. Жълтият вестник Sun разпространи фотографии, на които се вижда как Еванс повръща по време на снимачни дейности в Монтерей. След случката много фенове на TG започнали да се чудят как е възможно начело на предаването да бъде поставен човек, на когото му става лошо от висока скорост.

Кралицата на Нюрбургринг Сабине Шмиц се оказа прекалено бърза за колегата си.

Кралицата на Нюрбургринг Сабине Шмиц се оказа прекалено бърза за колегата си.

Проблемът: говорене и каране

Първоначално британски медии разпространиха информацията, че Еванс не може едновременно да говори и да шофира. Когато водещият седнел зад волана, му ставало трудно да довършва изреченията си. Неназован член от екипа казал, че Крис се нуждаел средно от десет дубъл на една и съща сцена. „Джеръми, Ричард и Джеймс се оправяха само с до две повторения“, обяснява той.

Крис Еванс със Стиг

Крис Еванс със Стиг

ВВС отрича

Официално ВВС е на друго мнение. „Истината е, че продуцентите на Top Gear бяха учудени колко бързо Крис успя да се адаптира към бързото шофиране и гладкото говорене пред камера. Други водещи се нуждаеха от много повече време за упражнения“, казва говорител на медията пред Digital Spy. Така излизат две коренно противоположни версии. Дали обаче Еванс може същевременно да кара и коментира, ще разберем едва когато видим новите епизоди от шоуто. „Ако Крис действително има проблеми и не влезе бързо в час, това може да бъде краят на Top Gear”, коментира водещият на AUTO BILD TV Денис Петерман. Припомняме, че ВВС освободи предшественика на Еванс, култовия Джеръми Кларксън, още през март заради удар по продуцент. В знак на солидарност напуснаха също и колегите му Мей и Хамънд. В момента триото работи по собствено шоу за Amazon.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин