Новият влекач на Volvo – с бутони от таблото за управление на трансмисията


4
юни
2018

Влекач от специалната серия Volvo FH Reloaded ще могат да тестват посетителите на международното изложение за тежкотоварни автомобили Truck Expo 2018, което се провежда от 7 до 9 юни на Летище Лесново. Той е специално конфигуриран за оптимизиране разхода на гориво, повишаване на комфорта на водача и условията за работа и живот в кабината.

Товарният автомобил е оборудван с интелигентната автоматизирана скоростна кутия на Volvo – I-Shift, с бутони, вградени в таблото. Това осигурява по-малко превключвания на предавките, по-малко умора и повече комфорт за водачите. Сред другите ефективни решения на борда са онлайнсистемата за управление на автопарка Dynafleet, навигация с тъчскрийн, системата I-See с топографска карта, пълен пакет спойлери и гуми с ниско съпротивление при търкаляне.

Volvo FH Reloaded е създаден едновременно с грижа за шофьора и мисъл за бизнеса. От една страна той предлага комфорт и редица “умни” решения, подпомагащи водача и от друга е конфигуриран така, че да намали разхода на гориво с до 10%.”, обясни Иван Зънзов, Търговски директор, Волво Тракс България.

Volvo FH Reloaded демонстрира на практика ефективността на иновативните софтуерни решения. Комбинацията от обновената система за управление на автопарка Dynafleet и интелигентния софтуер I-See за превключване на предавките според релефа на терена позволяват не само проследяването на работата на шофьора, но и подпомагането му в избора на най-добрите решения. Информацията за топографската карта вече е достъпна не само в “облака” на Volvo Trucks, но е инсталирана и в бордовия компютър на камиона. Така могат да се изберат различни автоматизирани режими, които да позволят оптималното използване на кинетичната енергия и съответно да намялят разхода на гориво.

Освен помощ от “софтуера-приятел”, водачите са улеснени и със смяната на предавките чрез бутони на таблото, което намалява умората. Те получават и високо ниво на комфорт в кабината от типа Globetrotter Sleeper Cab – с едно легло. Допълнителната шумоизолация не само прави работата и почивката по-приятна, но и намалява разходите за затопляне и охлаждане в кабината.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >