Новият автомобил на сигурността за Формула 1

1103
2022

Когато новият сезон на Формула 1 стартира в края на март в Бахрейн, Mercedes-AMG ще се погрижи за сигурността на световния шампионат с два нови изключителни спортни автомобили, които вече са добре познати и са доказали възможностите си на пистата. Mercedes-AMG GT Black Series (разход на гориво, комбинирано: 12.8 л/100 км, CO2 емисии, комбинирани: 292 г/км) се появява за първи път като официална кола за сигурност на Формула 1, а Mercedes‑AMG GT 63 S 4MATIC+ (разход на гориво, комбинирано: 13.5-13.0 л/100 км, CO2 емисии комбинирани: 308‑295 г/км) прави своя дебют като официална кола на медиците за Формула 1. Сезон 2022 на Световния шампионат на Формула 1 ще ползва най-мощните версии на тези два спортни автомобили на инженерите от Афалтербах.

От техническа гледна точка двете коли са почти изцяло стандартни. Въпреки това, те разполагат с богато специално оборудване, съобразено с техните задачи на пистата. Най-забележителната особеност на официалната кола за сигурност на Формула 1 е липсата на обичайния сигнален светлинен блок  на тавана на автомобила, който би попречил на аеродинамичния баланс на AMG GT Black Series. Вместо това инженерите от Афалтербах са измислили нещо напълно ново.

Задължителната сигнализация отпред е вградена в горната част на предното стъкло, докато задните светлини са елегантно интегрирани в задния спойлер. Всички сигнализиращи функции се осигуряват чрез бързо реагиращи и енергийно ефективни LED светлини. Топ моделът на AMG GT с две врати е разработен специално за пистата със 730 к.с., подсилена каросерия, ново регулируемо окачване, интелигентно олекотяване и активна аеродинамика.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин