Новите Toyota Corolla и RAV4 дебютираха в България


9
мар.
2019

По време на галавечер в киноцентър Бояна, „Тойота Балканс“ представи пред българска публика последните поколения Toyota Corolla и RAV4 като с официалното събитието бе даден своеобразен старт на продажбите на легендарните модели в страната.

Тричленното семейство на Toyota Corolla беше демонстрирано от цялата гама, включвайки най-продавания автомобил в света в лицето на Corolla, динамичния Corolla Хечбек и стилния Corolla Touring Sports. RAV4 завърши „Съзвездието на успеха“ на Toyota с мощното си присъствие и своето пето поколение. С представянето на разширената моделна гама на Corolla, налична в три различни типа купета, Toyota има за цел да отговори на повишените и
многостранни очаквания на клиентите си по света, а с новите си хибридни двигатели, моделите успяват да дадат многофункционални решения за клиентите на марката.

Основна промяна в новата моделна гама на Corolla е разработването на моделите върху новата платформа Toyota New Global Architecture (TNGA) GA-C, която не само дава на модела превъзходно пътно поведение и повече сигурност, но и осигурява на дизайнерите на Toyota свободата да придадат на всеки вид купе индивидуален облик. Освен това новото моделното семейство на Corolla има широка, ниска стойка за по-динамичен дизайн, която се различава при спортния и компактен Хечбек, елегантния и многофункционален Touring Sports и изтънчения и престижен Седан повече от когато и да било.

Следвайки продължителното фокусиране на марката върху самозарядната хибридна технология, изцяло новата Corolla има един-единствен конвенционален двигател: 1,2-литров турбобензинов със 114 к.с. при Хечбека и Touring Sports и 1,6-литров със 132 к.с. при Седана.

Всички нови автомобили, базирани на платформата TNGA, поставят
приоритет върху най-високите стандарти за активна и пасивна безопасност. Гамата на новата Corolla е създадена, за да отговори на взискателните стандарти на независимите програми за краштестове и да осигури по-високи нива на безопасност посредством усъвършенстваните функции и системи на най-новата технология Toyota Safety Sense.

Михаела Радкова, маркетинг директор на „Тойота Балканс“, заедно с водещия Орлин Павлов

Прицелвайки се в сърцето на С-сегмента в Европа, новите Хечбек, Touring Sports и Седан са динамични и стилни автомобили, които отговарят на всички изисквания за всекидневието и за разнообразни задачи през уикенда, докато комбинират удоволствието от шофирането при всякакви пътни условия с успокояващото придвижване и ниските експлоатационни разходи, уникални за самозарядната хибридна технология на Toyota.

Новата Corolla хечбек

След четири успешни поколения RAV4 носи същия дух на иновации, познат още от първото поколение, а в новото пето поколение моделът лансира нова епоха на подобрени динамични характеристики и сигурност. Тези постижения са постигнати с помощта на платформата GA-K на Toyota, която за първи път се използва в SUV. Със своя нисък център на тежестта и значително повишена устойчивост
срещу усукване на купето, новата платформа на RAV4 директно допринася за постигането на върховно управление, комфорт на возене, просторен интериор, водещо за класа пространство в багажника (580 л при вдигнати седалки), както и свободата за създаване на характерен и привлекателен дизайн с по-ниска линия на покрива и предния капак, както и с по-голям пътен просвет. Освен че осигурява повече пространство и комфорт, купето демонстира изключително качество на изработката.

Новата Corolla седан

Новият RAV4 остава уникално предложение в класа си, защото предлага на клиентите самозарядна хибридна задвижваща система – която избират мнозинството потребители в Европа (85% през 2018 г.). Новият 2,5-литров, хибриден Dynamic Force двигател, генериращ 218 к.с. с предно задвижване, и 222 к.с. при задвижване на четирите колела, ще направи модела още по-привлекателен за клиентите, като доставя значителни подобрения по отношение на мощността, отзивчивостта и ефективността с най-добрите показатели в класа си по отношение на разхода на гориво и нивата на емисии.

Новият RAV4

В същото време системите за задвижване на четирите колела са подобрени цялостно, за да може автомобилът да се движи безпроблемно по всякаква настилка. Новата електрическа система AWD-i на RAV4 Hybrid е напълно преработена и подобрена, за да осигури много по-силно представяне при трудни условия и сигурно управление при хлъзгави терени.

Новият RAV4 е и първият модел на Toyota, който се възползва от
допълнителни функции на Toyota Safety Sense, интегриращи съвременни технологии за предотвратяне на инциденти и осигуряващи повече асистенция на водача, както и системи, включващи частично автономно управление.

Още по темата

Card image cap
Фейслифт за 911 GT3

18
юли
2016

Porsche 911 GT3 получава фейслифт. Атмосферният двигател остава. Завръща ли се обаче ръчната скоростна кутия?

Card image cap
УАЗ-ка, Лада Нива и хакнати автомобили в новия „Бързи и яростни“

11
мар.
2017

Вчера беше разпространен новият трейлър на осмата част от хитовата поредица

Card image cap

В последния брой:

Архив >