Новите Spring, Duster и пустинното бъги за „Дакар“: акцентите от Dacia в Женева

2202
2024

ПОВЕЧЕ DUSTER, ОТНОВО DUSTER

Най-новото поколение на емблематичния SUV на Dacia – Duster, ще отбележи първата си поява пред публика на Международното автомобилно изложение в Женева.Създаден през 2010 г. и обновен за първи път през 2017 г., Duster разчупва статуквото на SUV пазара. Моделът е нестихващ успех с над 2,2 милиона произведени броя до днес.Разработен върху платформата CMF-B, Duster от трето поколение е с по-солиден и изявен дизайн и предлага гама различни двигатели, за да удовлетвори нуждите на всички, включително ECO G100 LPG, HYBRID 140 и 48V TCe 130 mild-hybrid, наличен с трансмисия 4×2 и 4×4. Със стартова цена под 40 000 лева новата Dacia Duster остава най-добрият в класа семеен SUV като съотношение качество/цена.

НОВАТА DACIA SPRING: ПО-ПРИВЛЕКАТЕЛНА ОТ ВСЯКОГА, ВСЕ ТАКА НАЕЛЕКТРИЗИРАЩАDacia Spring

Новата Dacia Spring се отличава с изцяло нов дизайн на екстериора и интериора. Това е единственият изцяло електрически автомобил в Европа, който тежи по-малко от тон. Въпреки компактните размери, той остава с най-добрия капацитет на товарене в своя сегмент и многобройни полезни функции.Dacia Spring е по-цифрова от всякога, с персонализируемо дигитално табло, съдържащо 7-инчов екран и 10-инчов мултимедиен централен екран. Още по-функционална, новата Dacia Spring е с двигател 45 к.с. при версии Essential и Expression и двигател 65 к.с. при версии Expression и Extreme. Достъпна както винаги, новата Dacia Spring остава електрическият автомобил с най-добро съотношение качество/цена в Европа.

SANDRIDER: ЦЕЛ НА МИСИЯТА – УЧАСТИЕ В ДАКАР 2025!Sandrider

В Женева Dacia ще демонстрира своя прототип, с който отборът Dacia Sandriders ще се състезава за първи път в рали Дакар през 2025 г., преди да се отправи към Световния рали рейд шампионат.Dacia непрекъснато търси нова дефиниция на най-важното, като надгражда трите ценности на марката: достъпна, но готина, надеждна и с приключенски дух и Eco-Smart.Стратегията на Dacia е в пълно съответствие с необходимото за участие в Дакар: технологична лаборатория в реални условия, отдадена на мобилността с нисък въглероден отпечатък.Състезанието ще бъде възможност за Dacia да постави своя фокус върху същественото на изпитание сред най-предизвикателния терен. Тя ще се съсредоточи върху своя ангажимент за достъпна декарбонизация, като Sandrider ще се задвижва със синтетично гориво, произведено от Aramco.Дизайнът на Sandrider е вдъхновен от обратната връзка на състезателните екипажи от самото начало и е в пълно съответствие с ДНК-то на Dacia.

Себастиан Льоб ще посети щанда на Dacia, демонстриращ прототипа Sandrider между 10:00 – 10:30 ч. на 26 февруари 2024 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин