Светът на OPEL » Новите Performance спортни седалки: конструирани за Insignia GSi

Новите Performance спортни седалки: конструирани за Insignia GSi

1412
2017

Както светкавицата на радиаторната решетка, така и отличните седалки в голяма степен са неизменна част от автомобилите Opel. Производителят от Рюселсхайм предлага сертифицираните от AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V., Германско дружество за здрави гърбове) ергономични седалки за широка гама от модели, стартираща от субкомпактния Opel Crossland X. Най-новата разработка в областта на технологиите за седалки, с изключителна странична опора и комфорт за пътуване на дълги разстояния, сега отбелязва дебюта си в новия спортен флагман  Opel Insignia GSi и GSi Sports Tourer. Сертифицираните от AGR Opel Performance спортни седалки разполагат с всички авангардни системи и приспособления, които са вече известни от най-висококласните седалки, предлагани за Insignia. Интегралната седалка на GSi предлага също и вентилация, отопление, функция за масаж и странични опори с настройка. В най-спортната версия на Insignia тези функции се съчетават с висока опора за гърба. В допълнение, траекторията на колана е максимално оптимизирана – факт, който не е общовалиден за интегралните спортни седалки. Клиентите могат да избират измежду две премиум кожени комбинации, а дискретно лого GSi е интегрирано във вертикалната част.

Настройката по дължина, дълбочина, както и регулирането на опората за краката и ъгъла на вертикалната част, наподобяваща кралска кобра готова за атака, могат да бъдат електрически настройвани. Въздушните възглавници на регулируемата в четири посоки лумбална опора също се активират по електрически път. Всички настройки могат да бъдат запаметени с бутон memory – единствено регулирането в дълбочина трябва да бъде извършено ръчно. Вентилацията и отоплението са интегрирани и в двете части на седалката, а като допълнение водачът може да се наслади на масажна функция на гърба. Цялостното съчетание от спортна странична опора и функции свързани с комфорта превръщат новата Performance седалка в уникално предложение. То е разработено в развойния център за седалки в Рюселсхайм.

Първата седалка с ултраспортна визия изцяло от производител

Обикновено, производителите на автомобили купуват суперспортните интегрални седалки от специализирани доставчици. Нещата обаче стоят по съвсем различен начин при Opel Insignia GSi. Техническият развоен център разполага с високо ниво на компетентност, когато става дума за структура на седалки. Концепцията на второто поколение на Insignia предвижда от самото начало на разработката създаването на модулна система с интегрирана Performance седалка, като своеобразен апогей. Това позволява всички системи свързани с комфорта да бъдат запазени и в една „чистокръвна“ спортна седалка. Освен всичко друго, създадената от конструкторите на Opel разработка има и своите стилистични особености: водачите за раменните колани имат същата форма като отворите за въздух в предната част на Opel Insignia GSi и са израз на изключително внимание към детайла.

Базовата структура на Performance седалката също произхожда от Opel. Ключовите стоманени елементи се произвеждат в завода в Кайзерслаутерн, а унифицираната разработка и производство на новите седалки води до значително намаляване на теглото. Докато спортните седалки – без каквито и да било комфортни характеристики, които GSi има – имат тегло от 28 килограма в Corsa OPC, присъстваща на пазара от няколко години, новата интегрална седалка с всичките функции добавя само 26 килограма към теглото на Opel Insignia GSi.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ