Новите LED-светлини на Osram осигуряват оптимална видимост при мъгла


4
мар.
2020

Гъстата мъгла и лошата видимост са една от честите предпоставки за удар отзад при мъгла. Затова при лоши атмосферни условия добрата светлина за мъгла е много важна. Synios P2720 CR на Osram е идеално решение за компактна концепция на светлини за мъгла – с още редица преимущества за производителите на задни светлини.

И тъй като в момента всички производители се стремят осветителните тела за автомобили да бъдат едновременно колкото се може по-компактни и по-ефективни, Osram отговаря на тази тенденция към минимализация с новия LED Synios P2720 CR, който се характеризира с топхарактеристики при максимално ограничени размери.

Един от основните проблеми при познатите до момента монохроматични LED-ове в светлините за мъгла е голямата загуба на яркост (т.нар. „Degradation“, около 50 процента), когато бъде достигната работна температура от 60° – 70° по Целзий. С този проблем производителите на задни светлини до момента трябваше да се борят с поставянето на колкото се може по-голям брой диоди – и свързаната с това необходимост от повече място. Базираното на конверсия решение при Synios P2720 CR може да редуцира загубата на яркост с около 10 процента. Така клиентите извличат полза от по-голям светлинен сноп при по-малък брой отделни диоди. Необходимото в случая охладително тяло може да стане по-компактно, което спестява допълнително място и тегло.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >