Новите Golf-ове за българската полиция – с 2-литрови турбомотори и 190 конски сили

0406
2024

Днес с официална церемония първите 51 от общо 200 нови Volkswagen Golf бяха доставени и предадени лично от служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Сделката е финансирана  от фонда за пътна безопасност към МВР.

Доставката е извършена от консорциум между Порше БГ, официален вносител на Volkswagen в България и компанията, отговорна за допълнителното специализирано оборудване на новите патрулни автомобили – Авто Инженеринг Холдинг Груп ЕООД. Двете дружества са дългогодишни партньори с множество успешно реализирани проекти за доставка на специализирани автомобили в страната и чужбина.

Поръчката е за общо 200 броя високотехнологични Volkswagen Golf Variant с бензинов двигател 2.0 TSI с мощност 190 к.с., като доставка ще се извършва поетапно в следващите месеци. Volkswagen Golf безспорно е един от емблематичните за марката модели, който тази година отбелязва 50-тата си годишнина. От създаването си през 1974 г. до момента моделът е предпочетен от над 37 млн. потребители по цял свят и се налага като еталон за качество и технологичност в компактния сегмент.

Новите Volkswagen Golf Variant са предназначени за обезпечаване работата на полицаите, осъществяващи пътен контрол по първокласни пътища с интензивен трафик. Автомобилите са и първите, обозначени по новия стандарт за патрулни автомобили на МВР.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин