Новини » Новите софийски таксита с мощност 160 конски сили

Новите софийски таксита с мощност 160 конски сили

0106
2021

От днес компанията Yellow! предлага на своите клиенти в столицата Kia Ceed sw, оборудвани с новия Smartstream 1,5-литров турбобензинов двигател с мощност от 160 к.с., максимален въртящ момент от 253 Нм и подобрена динамика. Разходът от едва 5 л /100 км определя Ceed sw като един от най-икономичните автомобили в своя клас. Емисиите на въглероден диоксид са с 6.2 – 6,7% по-ниски от тези на неговия предшественик, което подрежда модела и сред най-екологичните на пазара. Серията от 50 мощни автомобила е на разположение на клиентите на Yellow! в София. Новите таксита Kia Ceed sw са без аналог в бранша и освен, че осигуряват бърз и сигурен превоз, предлагат и мултифункционално вътрешно пространство.

Моделите Kia Ceed sw са снабдени с редица системи за сигурност и безопасност:  ABS+ ESC (Electronic Stability Control)+, HAC (Hill Assist Control), FCA (Forward Collision-Avoidance Assist), LKA (Lane Keeping Assist), DAA (Driver Attention Alert) и др.

Партньорството между КИА и Yellow! датира от 2004 г., когато е доставен първият автомобил Kia Rio. Към настоящия момент автопаркът на Yellow! включва над 1300 автомобила с марка Kia.  Преди няколко години стартира и пилотният проект на Yellow! с електрическо такси Kia Soul, като през 2019 г. компанията увеличи електромобилния си парк с модела Kia eNiro.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ