Новите модели Crossland и Insignia ще имат изцяло електрически версии

0603
2022

В момента Opel разполага с Corsa-e и Mokka-e в гамата си – изцяло електрически модификации на два конвенционални модела. От Рюселсхайм обявиха, че ще пуснат и Astra-e като първото електрическо комби от Европа. Отделно в лекотоварната гама на марката има цели три предложения на ток – в лицето на Movano-e, Vivaro-e и Zafira e-Life. Микрокарът Rocks-e също се зарежда от контакта.

Електрификацията на „светкавицата“ обаче няма да спре дотук: Crossland и Insignia също ще могат да бъдат поръчани като електромобили. Но както и при Astra, и при тях клиентите ще имат възможност също така да заложат на модификации изцяло на ДВГ, както и на Plug-in хибриди. До 2028 г. германската марка трябва да бъде готова с изцяло електрифицирана гама. Opel ще произвежда батериите си съвместно със своите партньори в Кайзерслаутерн, Германия.

В бъдеще производителят си поставя за цел да пусне модели, които ще могат да изминават между 500 и 800 км с едно зареждане, както и да зареждат достатъчна за 32 км енергия само в рамките на минута.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин