Новите масла на „Газпромнефт“ се справиха с тестовете за разхода по NEDC

1303
2019

Н„Газпромнефт-Лубрикантс“ получи положителни резултати от тестовете на маслото G-Energy Synthetic Super Start 5W-30, което успешно премина изпитателна процедура по NEDC (New European Driving Cycle). При нея тестовете се провеждат със стандартен автомобил в реални пътни условия: ускоряване/спиране в градска среда, старт/стоп, високоскоростно каране и др. Накрая резултатите дават представа за горивната консумация в реални условия на експлоатация на автомобила.

Тестът по NEDC беше проведен от Института за тестване ISP в Германия, един от водещите центрове за изпитания в света, използван от „Газпромнефт-Лубрикантс“ при разработването на нови продукти.

G-Energy Synthetic Super Start 5W-30 осигурява на собствениците на автомобили възможност да намалят на разходите си за гориво с до 2%, което е от значение за изминаващите много километри шофьори, както и за собствениците на големи автопаркове.

Николай Дорошенко, началник отдел „Продукти и разработки“ към „Газпромнефт-Лубрикантс“, коментира:

„Нашият опит ни позволява да лансираме комплексни продукти и да предлагаме най-актуалните технологии на потребителите. Всяка година нашето продуктово портфолио се разширява с иновативни предложения, които гарантират не само стабилна експлоатация на техниката, но и увеличават оперативната ефективност.”

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин