Новите камери на „Пътна полиция“ – неуловими от антирадари


13
мар.
2018

С 28 високотехнологични камери МВР оборудва служителите на „Пътна полиция“. Устройствата работят толкова прецизно, че позволяват точно установяване на автомобила на нарушителя, когато той се движи „в пакет“ с още няколко. Именно поради тази причина в една пета от случаите на превишена скорост през 2017 униформените не са успели да санкционират нарушителя – тъй като на снимките е имало повече от един автомобил и не е било ясно кой точно е превишил ограничението на скоростта. Сега ако в кадъра има три МПС-та, устройството ще може да измерва скоростта на всяко от тях. Това стана ясно от репортаж на bTV. Според изнесените от телевизията данни само за миналата година са заснети близо половин милион нарушения. Новите камери работят посредством лазерна технология – и поради тази причина са неуловими за антирадарите. Устройствата функционират при всякакви метеорологични условия и могат да бъдат разполагани както до пътя, така и над него. „Умните“ преносими камери (модел ARH CAM-S1) изпращат материала с нарушенията директно в „Пътна полиция“ след изключване, а разполагането и пускането им в действие отнема на служителите едва 15 минути.

Още по темата

Card image cap
„Джоуи Трибиани” в Top Gear

4
февр.
2016

Актьорът Мат Лебланк ще води култовото британско предаване на ВВС Top Gear. Американецът е добре познат у нас най-вече с ролята си на Джоуи от сериала „Приятели”

Card image cap
Hyundai Ioniq с три вида задвижване

12
ян.
2016

Hyundai ще покаже на автосалона в Женева Ioniq. Моделът ще се появи в три версии: напълно електрическа, като хибрид и като Plug-in-хибрид

Card image cap

В последния брой:

Архив >