Новите автобуси Setra спират автоматично при опасност от блъскане на пешеходци

2107
2022

Новото поколение на туристическите автобуси на премиум марката Setra придобива форма. Един от впечатляващите акценти на новата серия е предницата, под която се крият множество завладяващи технологии. Според Щефан С. Хандт, оглавяващ дизайна на Daimler Buses, Setra ComfortClass и TopClass вече имат много по-елегантен вид, а премиум характерът на марката е подчертан много по-ясно.

Предната част на новата серия поставя нови акценти по отношение на външния вид и технологиите, като подобрява допълнително профила на марката с традиции. Емблемата на Setra вече се вижда ясно в предната част, а допълнителните акценти включват LED елементи отпред, фиброоптика на мигачите, дневните светлини и габаритите. Много видима е и промяната в интериора. Отделението за пътници е надградено с ново разпределение и сервизни сетове, както и нова мултимедийна система.

Едни от най-важните достижения в новото поколение Setra са имплементираните асистенти, подпомагащи шофирането. Те са базирани на нова електрическа и електронна структура и се въвеждат за първи път в европейски автобус. Новите асистиращи системи правят туристическите автобуси Setra още по-безопасни, по-удобни, по-лесни за употреба и значително по-икономични и екологични.

Setra ComfortClass и TopClass са първите туристически автобуси в Европа, оборудвани с новия Active Drive Assist 2 (ADA 2), комбинация от няколко асистиращи системи, които активно подпомагат водача в спазването на дистанция и оставането в текущата лента на шофиране. Част от новото оборудване е и асистента за помощ при аварийно спиране – Active Brake Assist 5 (ABA 5) – система, която реагира както при движещи се, така и при неподвижни пешеходци. ABA 5 и ADA 2 са само две от многото технически подобрения в новото поколение туристически автобуси Setra, които намаляват напрежението върху шофьора по време на път и подобряват безопасността за него и за пътниците в превозните средства.

Световната премиера на следващото поколение туристически автобуси Setra ще се състои по време на изложението IAA Transportation в Хановер, Германия от 18 до 20 септември 2022 г. А пред клиентите ComfortClass и TopClass ще бъдат представени на премиерното събитие в Ной-Улм, Германия от 23 до 25 септември 2022 г., последвано от множество европейски търговски панаири в Испания, Италия, Швеция, Чехия и Франция, както и на други изложения.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин